Acasă Divertisment Avocatul Cristian Radu se alătură Superbet – cel mai important operator de...

Avocatul Cristian Radu se alătură Superbet – cel mai important operator de pariuri sportive din România

49

Cristian Radu, unul dintre cei mai experimentați avocați români în domeniul fuziunilor și achizițiilor, respectiv al dreptului societar, este începând din luna octombrie  noul General Counsel în cadrul Grupului Superbet.

Venirea sa în Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive & gaming din România, nu este întâmplătoare.

În mod particular, una dintre industriile acoperite în cariera mea de până acum este cea a jocurilor de noroc. Pot spune că în ultimii 10 ani am consiliat cei mai importanți operatori din acest domeniu, prin urmare sunt la curent cu toate etapele de reglementare prin care a trecut această piață, una dintre cele mai legiferate din România”, a declarat Cristian Radu.

Radu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București în anul 2003 și este membru al Baroului București din același an. Cariera sa profesională este legată aproape în exclusivitate de Țuca Zbârcea & Asociații, una dintre cele mai mari firme de avocatură din țară, căreia i s-a alăturat în 2005, devenind partener în caddrul acesteia în anul 2014. În cei 15 ani de activitate în cadrul firmei de avocatură, a fost implicat și a coordonat cele mai notorii proiecte de M&A și de restructurări derulate în această perioadă pe piața românească.

Venirea mea alături de echipa Grupului Superbet în poziția de General Counsel sosește într-un moment propice al maturității mele profesionale. Sunt onorat și încântat să contribui la realizarea planurilor de expansiune globală ale unui campion regional”,  a ținut să mai spună Radu.

Legat de tranzacții, de amintit că vara aceasta, Grupul Superbet a achiziționat un pachet de 60% din acțiunile companiei Lucky 7, fondată de Olof Örn și Magnus Petersson. Valoarea achiziției nu a fost făcută publică, ea având loc după o infuzie de capital în faza de start-up a afacerii, la început de 2019.

“Pentru Grupul Superbet, Lucky 7 este o achiziție care îi completează expertiza și portofoliul actual. Totodată este un pas important în direcția extinderii internaționale a companiei și a continuării investițiilor în tehnologie. Am anunțat un obiectiv ambițios, acela de a deveni în doi-trei ani unul dintre cele mai mari branduri de gambling din Europa. Actuala pandemie amână puțin atingerea acestui obiectiv, în rest nu s-a schimbat nimic. Lucky7 este un win-win care va purta noroc tuturor”, a declarat optimist Johnny Hartnett, CEO al Grupului Superbet.

  • Fondat în 2008 de actualul, Sacha Dragic, în prezent Executive Chairman al Grupului Superbet
  • Are operațiuni directe în Polonia (din 2017), birouri în alte șase țări și o cifră de afaceri de aproape 250 de milioane de euro în 2019
  • La nivelul anului 2019, Superbet opera o rețea de aproape 1.000 de agenții la nivel național (100 în Polonia) și are în jur de 5.000 de angajați în cele opt țări în care este prezent. Este cel mai mare plătitor de taxe și impozite din industria de profil și printre cei mai mari contribuabili la bugetul național cu cele aproape 57 de milioane de euro plătite în 2018.
  • Superbet este prima și singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 9,6 milioane (2017).
  • Superbet și-a lansat platforma digitală în 2016, iar aplicația mobilă în toamna lui 2018.
  • Începând din 2019, strategia asumată a grupului se bazează pe următorii piloni: consolidarea poziției de lider în România, continuarea extinderii internaționale, susținerea sportului românesc și implicarea în cât mai multe proiecte de joc responsabil.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos