Acasă ACTUALITATE Avocatul Poporului cere declansarea ”Starii de urgenta” nationala!

Avocatul Poporului cere declansarea ”Starii de urgenta” nationala!

193

Avocatul Poporului i-a cerul joi președintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgență, iar Parlamentului să o încuviințeze, în contextul epidemiei de coronavirus. Solicitarea este făcută luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii Covid – 19.

„Nu punem în discuție oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple așa cum prevede legea fundamentală în cazul situațiilor excepționale. Acestea sunt exigențele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi și libertăți nu poate fi făcută decât în condițiile art. 53 din Constituția României. România are legislație în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Articolul precedentFake-news de nivel inalt! „Cum sa spui ca alcoolul sanitar nu este bun? Streinu-Cercel, o catastrofa, o nulitate!„
Articolul următorLovitura de teatru. Florin Cîțu și-a depus mandatul