27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalAzil politic in Ecuador pentru Julian Assange

Azil politic in Ecuador pentru Julian Assange

in:

Stiri pe acelasi subiect

Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, va accepta sa ii acorde azil politic fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, afirma oficiali din cadrul Guvernului de la Quito, citati de editia online a ziarului The Guardian. Fondatorul WikiLeaks se afla din 19 iunie in ambasada Ecuadorului din Londra, cerand azil politic in contextul in care justitia britanica a admis extradarea sa in Suedia, unde este acuzat de agresiuni sexuale.

Assange sustine ca extradarea sa in Suedia ar deschide calea transferului in Statele Unite, unde ar risca pedeapsa cu moartea pentru difuzarea a zeci de mii de mesaje diplomatice si militare cu caracter confidential.

 

„Ecuadorul ii va oferi azil politic lui Julian Assange”, afirma un oficial guvernamental de la Quito. Ministrul ecuadorian de Externe, Ricardo Patiño, a precizat ca ramane de vazut daca autoritatile britanice vor permite plecarea lui Assange din Londra in Ecuador. „Pentru ca domnul Assange sa paraseasca Marea Britanie trebuie sa primeasca aprobarea Guvernului de la Londra. Va fi posibil acest lucru? Trebuie sa luam in considerare si acest aspect”, a spus Patiño.

Ultimele stiri