Acasă Sanatate Bacteria UCIGASA acapareaza Romania! Controale GENERALE, la TOATE alimentele, intr-un nou judet!

Bacteria UCIGASA acapareaza Romania! Controale GENERALE, la TOATE alimentele, intr-un nou judet!

4715

După mai bine de două săptămâni de când o fetiţă în vârstă de doar nouă luni din Craiova, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic, a fost transferată la Spitalul „Marie Curie“ din București, reprezentanţii Direcției Sanitar-Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Dolj (DSVSA) și cei ai Direcției de Sănătate Publică Dolj (DSP) au demarat o anchetă pentru verificarea alimentelor din județ. Ancheta vine în contextul în care mai mulți bebeluși din Argeș și o fetiță de nouă luni din Dolj au ajuns la Spitalul „Marie Curie“ infectați cu bacteria E.coli.

Copiii sunt internați de mai bine de două săptămâni în spitalul bucureștean și fac dializă.

Pentru că bacteria E.coli. se poate găsi în alimente, fructe, legume, lapte, apă, DSVSA și DSP Dolj au început de vineri verificările la mai multe produse. „Ministerul Sănătății coordonează această problemă. Noi, în noaptea trecută (joi – n.r.) am recoltat probe din legume și fructe comercializate într-o unitate înregistrată pentru vânzare cu amănuntul din care ar fi cumpărat familia fetiței care a fost trimisă la spitalul bucureștean. Probele au ajuns deja la București vineri dimineaţă și, în maximum 48 de ore, o să primim rezultatele. Am intensificat controalele pentru toate produsele de origine animală și vegetală de pe raza județului“, a spus dr. Costică Retea, directorul DSVSA Dolj.

La anchetă participă și reprezentanți ai DSP Dolj. „Am fost solicitați să ajutăm la demararea anchetei, dar cei care se ocupă pe larg sunt cei de la DSVSA“, a spus Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Sursa: Gazeta de Sud

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos