Bani de la stat pentru parintii din Romania care isi dau copiii la gradinita! Legea intra in vigoare duminica!

13

Legea prin care familiile defavorizate vor primi 50 de lei pe lună pentru a-şi duce copiii zilnic la grădiniţă intră în vigoare duminică. Copiii care provin din familii fără posibilități și care vor frecventa zilnic grădinița vor primi un stimulent educațional, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial și ale cărui prevederi vor intră în vigoare duminică.

Prevederile documentului stabilesc că pentru fiecare copil se vor acorda tichete sociale în valoare de 50 de lei/lună, ce vor putea fi folosite de părinți pentru a cumpăra celor mici mâncare, haine și rechizite.

Conform prevederilor din Codul fiscal, stimulentul educaţional nu este inclus în veniturile salariale şi nu este impozabil, potrivit AvocatNet.ro.

odata incheiat parcursul legislativ al actului normativ, de prevederile acestuia vor putea beneficia toti parintii cu venituri modeste care isi vor duce copiii la gradinita, acestora fiindu-le oferite tichete sociale conditionate de prezenta zilnica a celor mici la cursuri. Potrivit informatiilor furnizate saptamana trecuta de Guvern, prin intermediul unui comunicat de presa, vor exista aproximativ 111.000 de beneficiari ai stimulentului educational.