Acasă Social Banii pe orele suplimentare, tichetele de masa si primele, inghetate de Guvern...

Banii pe orele suplimentare, tichetele de masa si primele, inghetate de Guvern si in 2015

41

Veste trista pentru romani. Guvernul va interzice si anul viitor acordarea premiilor, tichetelor de masa si primelor de vacanta catre bugetari si va continua sa rasplateasca munca suplimentara efectuata de acestia pestedurata normala a timpului de lucru, inclusiv in week-end si de sarbatori, doar cu timp liber, nu cu bani.

munca-birou

In anul 2015, autoritatile si institutiile publice, indiferent de modul de finantare, nu vor acorda premii si prime de vacanta. In anul 2015, institutiile si autoritatile publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii si unitatilor din articolul 93 Legea privind reforma in domeniul sanatatii, nu acorda tichete de masa personalului din cadrul acestora. In bugetele pe anul 2015 ale institutiilor si autoritatilor publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, nu se prevad sume pentru acordarea de tichete-cadou, tichete de vacanta si vouchere de vacanta personalului din cadrul acestora”, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta.

Prin exceptie, vor putea fi acordate premii pentru sportivii si colectivele tehnice care au obtinut performante deosebite la actiunile sportive internationale, pentru elevii care au obtinut distinctii la olimpiadele internationale si concursurile internationale pe obiecte de invatamant si pentru profesorii care i-au pregatit pe acestia.

Totodata, in 2015, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, vor fi compensate numai cu timp liber corespunzator.

La nivelul de la sfarsitul acestui an vor fi inghetate indemnizatiile persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, drepturile invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi, indemnizatiile persoanelor care au efectuat stagiul militar in cadrul Directiei Generale a Serviciului Muncii in perioada 1950-1961, cuantumul indemnizatiei presedintelui Consiliului National al Persoanelor Varstnice, cuantumul indemnizatiilor acordate membrilor Academiei Romane, membrilor Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, membrilor Academiei de Stiinte Medicale din Romania si membrilor Academiei de Stiinţe Tehnice din Romania, cuantumul sprijinului material acordat urmasilor membrilor Academiei Romane si urmasilor membrilor Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor, indemnizatia de merit, indemnizatiile prevazute de Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987.

Anul viitor nu vor fi acordate nici ajutoarele sau indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva. Prevederile nu se aplica in situatia incetarii raporturilor de munca sau serviciu ca urmare a decesului angajatului.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos