7.5 C
București
miercuri, februarie 21, 2024
AcasăACTUALITATEBaron PNL, adjunctul lui Gheorghe Flutur, prins cu 40.000 de euro spaga!

Baron PNL, adjunctul lui Gheorghe Flutur, prins cu 40.000 de euro spaga!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Silviu-Cristinel Creţu (PNL), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, instituție condusă de liderul PNL Gheorghe Flutur, este urmărit penal de DNA după ce a fost prins în flagrant chiar în sediul instituției în timp ce primea mită 40.000 de euro de la un om de afaceri. Procurorii îl acuză că mai primise o tranșă de 40.000 de euro, pentru a se asigura că va decurge bine un contract încheiat de omul de afaceri cu CJ.

DNA a anunțat că Silviu-Cristinel Creţu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență.

Acuzațiile pe care DNA i le aduce vicepreședintelui CJ Suceava:

La începutul lunii decembrie 2020, Silviu Crețu ar fi acceptat și primit de la administratorul unei firme suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.
Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, Crețu i-ar fi cerut aceluiași om de afaceri alți 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a altui contract încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava, pentru întreținerea drumurilor județene.
Luni, vicepreședintele CJ Suceava a fost prins în flagrant de procurori când primea mită de la omul de afaceri suma de 40.000 euro, chiar în sediul instituției.
Monitorul de Suceava scrie că este vorba despre omul de afaceri Vasile Ioan Rîpan.

Recent, omul de afaceri a reziliat contracul pe care îl avea cu CJ Suceava pentru modernizarea a două mari porțiuni de drum județean între Suceava și Iași, spunând că nu mai poate lucra în condițiile financiare de la semnare, din cauza exploziei prețurilor.

Potrivit presei locale, este cel mai important contract de reabilitare a infrastructurii rutiere pe care îl are Suceava.

Ultimele stiri