Acasă ACTUALITATE Baron PSD bagat dupa gratii pentru aderare la „grup infractional organizat”

Baron PSD bagat dupa gratii pentru aderare la „grup infractional organizat”

96

Primarul orasului Marasesti, Valerica Chitic (PSD), a fost retinut, marti seara, pentru 24 de ore, intr-un dosar privind mai multe infractiuni, intre care folosirea functiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea credinta a creditului societatii si grup infractional organizat, conform reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea.

„In urma audierilor care au avut loc marti, fata de primarul orasului Marasesti, Valerica Chitic, s-a dispus masura retinerii pentru 24 de ore, incepand cu ora 22,10. Acesta are calitatea de suspect intr-un dosar privind mai multe infractiuni, printre care folosirea functiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea credinta a creditului societatii si grup infractional organizat. Facem precizarea ca, pana la adoptarea unei hotarari judecatoresti definitive, persoana retinuta se bucura de prezumtia de nevinovatie”, a declarat, pentru Agerpres, procurorul de caz, Nicolae Pircalabescu.

Marti, procurorii vranceni au efectuat mai multe perchezitii la Marasesti, atat la sediul primariei din localitate, cat si la persoane fizice si la o societate care ar avea legatura cu dosarul in care este cercetat primarul. Mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar primarul Valerica Chitic a fost singurul retinut.

Potrivit anchetatorilor, cercetarile in dosarul instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea au pornit de la o sesizare din oficiu. La perchezitii au fost ridicate mai multe documente, in urma analizei acestora urmand a se stabili prejudiciul in cauza.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos