Acasă ACTUALITATE Basescu TUNA SI FULGERA impotriva Justitiei! O APARA pe Udrea!

Basescu TUNA SI FULGERA impotriva Justitiei! O APARA pe Udrea!

18

Traian Basescu a declarat la B1 Tv ca exista o lista lunga de probleme pe care le are justitia in momentul de fata, aratand ca sunt excese ale procurorilor, in privinta arestarilor preventive si ca nu exclude” posibilitatea sa se creeze condamnari nedrepte”.

basescu”Lupta anticoruptie trebuie sa continue, pentru ca a erodat statul. Ce mi-as dori acum este ca aceste institutii sa nu faca abuzuri, sa nu intre intr-un mod triumfalist de a aborda justitia, de spectacol, facut pe seama demnitatii oamenilor”, a declarat fostul presedinte la B1 TV, aratand ca exista ”o lista lunga de probleme pe care le are justitia in momentul de fata”.

Astfel, el a afirmat ca sunt ”niste excese ale procurorilor cu arestarile preventive”.

Potrivit lui Basescu, ceea ce se intampla este ”un tip de justitie care se face sub o presiune formidabila”, precizand ca ”prelungirea masurii se face necinstit”.

”Denuntul a dobandit valoare de proba. Nu pentru astfel de justitie am luptat. Nu am explicatie de ce se intampla asa, la cateva luni dupa ce am terminat mandatul”, a mai afirmat Basescu.

Potrivit fostului presedinte, un om retinut si dus la arestare la Inalta Curte e primit ”cu un cortegiu de presa si cu informatii date presei”.

”Deci, pregatirea retinerii se face prin mijloace necinstite fata de un om care inca nu e condamnat. Se face iesirea triumfala din arest pe durata emisiunii unui anumit realizator. Apoi se duce la arestare, dar intre timp se da la presa elemente din dosar”, a mai spus Traian Basescu, precizand ca o alta problema o constituie faptul ca ”un om arestat are pe capul sau SRI, DNA, Curte de Conturi, presa. ”Nu are nicio sansa”, a adaugat fostul presedinte.

Traian Basescu a mai declarat ca nu exclude” posibilitatea sa se creeze condamnari nedrepte”, si a precizat ca, in opinia sa, ”arestarile in vederea obtinerii marturisirilor incalca drepturile omului si dreptul la demnitate”.

”Fratilor, in timpul meu nu se intampla la nivelul asta.Voiculescu, Nastase, Fenechiu, Remes Muresan, toti erau in libertate”, a mai afirmat Basescu, aratand ca ”moda arestarilor a inceput dupa finalul mandatului sau.

”Au fost exemple si in trecut de arestari abuzive, dar niciodata nu s-a actionat cu oarecare salbaticie, procurorii sa-si puna scalpuri la cingatoare. Au fost si cazuri in care era nevoie”, a mai mentionat Basescu, dand exemplul parlamentarului Mihail Boldea, fugit in Kenya.

”Moda arestarilor este o pasiune a sefilor, sa-si mai ia un mandat la DNA, sau mai stiu eu unde”, a apreciat Traian Basescu, adaugand ca astfel de ”abordari fac un deserviciu institutiilor si le va decredibiliza”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos