31.1 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăStirea zileiBine că există ucrainenii sa lupte cu rușii! O blindată Piranha a...

Bine că există ucrainenii sa lupte cu rușii! O blindată Piranha a Armatei Române s-a scufundat în Dunăre în timpul celui mai mare exercițiu NATO

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

O blindată Piranha 3 a Armatei Române s-a scufundat în timp ce militarii încercau să traverseze brațul Borcea, transmite site-ul știrileprotv.ro.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Bordușani, din Ialomița, în timpul celui mai mare exercițiu NATO, care se desfășoară zilele acestea în România.

Momentul în care blindata piranha 3 s-a scufundat în Dunăre a fost surprins cu telefonul mobil de un alt militar care se afla într-un vehicul al armatei.

În imagini se vede cum blindata amfibie întră în apele Dunării cu intenția de a traversa brațul Borcea. Manevra face parte din exercițiul Saber Guardian, la care se antrenează 10.000 de militari NATO.

Din primele secunde, vehiculul militar pare că scapă de sub controlul militarilor și se înclină mult în apă. La un moment dat, transportorul pare că se redresează și revine pe linia de plutire, însă nu pentru mult timp. Înaintează mai puțin de 15 metri de la mal după care se scufundă. În imagini se văd și militarii care au rămas pe mal și care par șocați de ceea ce se întâmplă.

Deocamdată nu se știe dacă a fost o manevră greșită sau dacă o defecțiune tehnică a blidatului a dus la acest incident. Piranha 3 este un vehicul de luptă pe roți care a intrat în dotarea batalioanelor terestre de infanterie a Armatei Române. În 2007 au fost cumpărate 31 de transportoare cu 47 milioane de euro, iar în 2017 încă 13, pentru care s-a plătit suma de 43 de milioane de euro.

Citește integral pe site-ul știrileprotv.ro

Ultimele stiri