Acasă Turism Biserica s-a simtit atacata de geamandurile-cruce: „Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat,...

Biserica s-a simtit atacata de geamandurile-cruce: „Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers: dă nădejde!”

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, susține, joi, într-o postare pe Facebook, că geamandurile în formă de cruce care au fost oferite salvamarilor de Fundaţia pentru SMURD sunt „rezultatul unei gândiri fistichii” și nu vor speria pe nimeni.

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a criticat geamandurile în formă de cruce spunând că „s-a ratat epic semnificația crucii”, deoarece crucile care împodobesc mormintele nu vestesc moartea, ci sunt „preașteptări ale Învierii în Hristos”.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului consideră că, din acest motiv, geamandura cu cruce va avea efectul invers față de ce se așteptau autoritățile. „Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers: dă nădejde”, a scris preotul Eugen Tănăsescu pe Facebook.

În plus, arată preotul, geamandurile sunt făcute dintr-un material care nu rezistă în largul mării.

„Inginerii din birourile lui Arafat nu cred c-au văzut vreodată valurile mării, nici măcar în poze. Altfel nu-mi explic brilianta idee de a face crucile din polistiren. Care se rupe la primul bobârnac.

Asta e, atât s-a gândit și de-aia suntem unde suntem. Așteptăm și bărci de salvare din polistiren…gândire de polistiren”, a conchis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

La începutul săptămânii, geamanduri în formă de cruce, care au un mesaj pentru a-i atenţiona pe turişti de pericolul de înec şi anunţă câţi oameni au murit în mare anul trecut, au fost donate de Fundaţia pentru SMURD salvamarilor de pe litoralul românesc.

Cei mai mulţi dintre ei refuză să le monteze, considerându-le neconforme şi chiar periculoase.

Mai mult, în timpul unei furtuni, partea de sus a geamandurii, în formă de cruce, a fost ruptă de valuri.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMomente tensionate in timpul vizitei lui Iohannis la Kiev, alaturi de Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi
Articolul următorDezastru de proportii biblice in Rusia: Arde cel mai mare zacamant de gaz!