7.2 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiBMW cauta locatie pentru o noua fabrica. Romania este in carti ca...

BMW cauta locatie pentru o noua fabrica. Romania este in carti ca posibila zona de investitii

in:

Stiri pe acelasi subiect

Primul BMW de lux al Politiei Române a fost făcut praf la Cluj

O masina noua de Politie plus alte doua masini...

BMW a lansat masina care isi schimba singura culoarea

Constructorul auto german BMW a dezvăluit la Consumer Electronics...

Constructorul auto BMW cauta o locatie pentru deschiderea unei fabrici in Europa de Est, printre tarile vizate ca posibila zona de investitie fiind si Romania.

Compania este nevoita sa ridice cat mai repede aceasta unitate de productie pentru a putea respecta planul pe care si l-a facut si anume acela de a vinde cate 2 milioane de masini pe an, incepand din 2016. Acum numarul autoturismelor comercializate este de doar 1,67 milioane.

Cotidianul german Handelsblatt a publicat in urma cu ceva timp un articol in care a prezentat intentia BMW de a investi in regiuni precum Brazilia, Mexic sau Europa de Est. Printre zonele vizate ca fiind optime pentru dezvoltarea unei fabrici a fost nominalizata si Romania.

Pe fondul acestor informatii au aparut tot felul de scenarii care dau ca sigura deschiderea unei fabrici BMW in tara noastra. Mai mult, un consilier din Lugos, Alin Gaidos, citat de presa locala, sustine ca “din surse neverificate inca, am aflat ca producatorul bavarez BMW s-a aratat interesat de construirea unei fabrici la Lugoj. Pentru aceasta ar avea nevoie de 100 de hectare de teren, iar noi ar trebui deja sa ne orientam spre aceste aspecte”.Ziarul Redesteptarea prezinta si o declaratie a primarului din Lugoj, Francisc Boldea, care confirma cele spuse de alesul local.

Deschiderea unei fabrici BMW in Romania ar reprezenta un pas important pentru industria locala. In acest moment, tara noastra gazduieste unitatile de productie ale Renault si Ford, cele doua companii fiind catalogate printre “ minunile” economiei autohtone datorita investitiilor pe care au reusit sa le genereze.

Industria auto are in continuare potential de crestere, fiind loc pe piata si pentru alti constructori interesati. Loc este si pentru sectoarele adiacente care pot gasi in Romania nu doar mana de lucru ieftina, ci si o piata de desfacere.

Este important insa ca autoritatile de la noi sa-si joace bine cartile si sa reuseasca sa scoata cat mai bine in relief avantajele pe care Romania le poate oferi si sa reuseasca astfel sa atraga atentia posibilului investitor. In caz contrar riscam sa patim ca in cazul Mercedes care si-a dorit sa deschida o fabrica la noi , dar s-a lovit de o serie de probleme. Si atunci a fost luat in calcul judetul Timis. Oficialii concernului german au renunţat insa la proiect din cauza neseriozităţii, a infrastructurii precare şi a rechinilor imobiliari care au umflat preţurile odată ce au aflat de intenţia nemţilor de a investi aici.

România a ratat asfel o investiţie de 800 de milioane de euro, peste 3.000 de locuri de muncă şi statutul de cea mai importantă ţară în materie de construcţie de autovehicule din regiune. Prezenţa companiei la Timişoara ar fi însemnat înfiinţarea unui număr important de alte firme conexe care ar fi creat locuri de muncă.

 

Ultimele stiri