29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăEconomieBNR lanseaza o NOUA MONEDA, din AUR MASIV! Vezi cum arata!

BNR lanseaza o NOUA MONEDA, din AUR MASIV! Vezi cum arata!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Senatorul Adrian Costea a plecat de la AUR în Alternativa Dreaptă

Ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator...

Scumpiri pe banda rulantă în 2024

Managerii de întreprinderi din economia românească nu văd cu...

Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circuitul numismatic, incepand de luni, 7 decembrie 2015, o moneda din aur dedicata implinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al BNR remis AGERPRES, moneda are valoare nominala de 200 lei, este din aur cu titlul 999‰, forma rotunda, diametrul de 27 de milimetri, greutatea de 15,551 grame si cantul neted.

„Aversul monedei reda imaginea Catedralei Sf. Iosif din Bucuresti, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominala „200 Lei”, stema Romaniei si anul de emisiune „2015”. Reversul monedei prezinta o imagine din interiorul Catedralei Sf. Iosif din Bucuresti, inscriptia in arc de cerc „CATEDRALA SF. IOSIF – BUCURESTI” si anul punerii pietrei de temelie „1875”, se mentioneaza in comunicatul BNR.

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.


Citeste si:

BNR: Doua BANCI din Romania vor fi vandute saptamana viitoare! Ce trebuie sa faci daca esti client?

Mutarea ANULUI! Mugur Isarescu DEMISIONEAZA de la BNR si va fi prim-ministru, in locul lui Ponta!

Vom avea MONEDA noua! BNR a facut anuntul OFICIAL!


Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 150 monede. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare, este de 3.400 lei bucata, scrie stirileprotv.ro.

BNR precizeaza ca monedele din aur dedicate implinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din Bucuresti au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

229464maxim

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version