Acasă ACTUALITATE BOMBA ANULUI: Un sef de stat anunta ca Turcia ANTRENEAZA TERORISTI ISIS...

BOMBA ANULUI: Un sef de stat anunta ca Turcia ANTRENEAZA TERORISTI ISIS si ii TRIMITE in Europa!

Turcia „exportă” terorişti ISIS în Europa, potrivit regelui Abdullah al Iordaniei. Declaraţia monarhului a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu membri ai Congresului SUA, în care acesta a mai afirmat că militanţi islamişti sunt „fabricaţi în Turcia” şi „eliberali” în Europa, potrivit cotidianului britanic The Independent.

Regele Abdullah a mai folosit întâlnirea, care a avut loc după o întrevedere anulată cu preşedintele Obama, pentru a le aminti politicienilor americani de acuzaţiile formulate la adresa Turciei cu privire la achiziţionarea de petrol de la ISIS.

„Faptul că teroriştii merg în Europa este o parte din politica Turciei”, a afirmat Regele Abdullah.

Argumentând că preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, crede într-o soluţie islamică radicală pentru regiune, Regele Abdullah a mai afirmat: „Turcia a căutat o soluţie religioasă la criza din Siria, în timp ce noi privim la elementele moderate din sud şi Iordania a susţinut o a treia opţiune, care să nu permită soluţia religioasă.”

Întâlnirea oficială a avut loc pe 11 ianuarie, dar detalii despre declaraţiile regelui au apărut public abia după mai bine de două luni.

Chiar dacă Turcia şi Iordania sunt oficial aliaţi, criza refugiaţilor a majorat tensiunile dintre cele două ţări. Regele Abdullah ar fi fost enervat de oferta generoasă a Uniunii Europene pentru Turcia, care a cuprinde sume de bani şi beneficii diplomatice, în schimbul limitării fluxului de refugiaţi care trec din Turcia în Europa.

Cu o populaţie de aproape zece ori mai mică decât cea a Turciei, Iordania găzduieşte mai mulţi refugiaţi raportat la numărul locuitorilor.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCe smecherie au INVENTAT patronii de baruri pentru a TRISA legea anti-fumat! S-ar putea aplica in toata tara!
Articolul următorUn parinte se REVOLTA: Răzvan Mironescu, candidatul PNL la primaria Sectorului 6, SI-A FACUT CAMPANIE printre elevi!