Acasă Comentariul zilei BOR s-a rugat pentru Novak Djokovic. Inalt ierarh: ”Oare am mai trăit...

BOR s-a rugat pentru Novak Djokovic. Inalt ierarh: ”Oare am mai trăit noi timpuri în care omul sănătos să fie considerat un pericol public”

Situația în care a ajuns Novak Djokovici, expulzat din Australia, i-a sensibilizat și pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române. ”Oare am mai trăit noi timpuri în care omul sănătos să fie considerat un pericol public, să fie exclus din comunitate? Nu cred!”, a întrebat episcopul Macarie al Europei de Nord, la Göteborg, în Suedia, în duminica în care s-a citit pericopa evanghelică referitoare la minunea vindecării celor 10 leproși săvârșită de Iisus Hristos.

Ierarhul ortodox este primul care recunoaște că l-a pomenit la Sfânta Liturghie pe liderul ATP și a făcut un paralelism între COVID-19 și lepra din primele veacuri creștine. PS Macarie, cel mai tânăr ierarh al Sfântului Sinod la vremea întronizării sale, 2 mai 2008, face referire și la conducătorii acestei lumi, în contextul pandemiei de COVID-19: ”Din nefericire, în ochii celor puternici ai acestei lumi sunt vinovate victimele și nu persecutorii”.

”Condiția de lepros era cumplită. Suferința bolii era urmată de suferința ostracizării și a izolării și excluderii din comunitate. (…)

(…) Din nefericire, în numele iubirii și în numele binelui comun, în zilele noastre, chiar și cei sănătoși, chiar și cei curați sunt ostracizați și sunt considerați un pericol pentru societate. Iată, vedem cu ochii noștri, ceea ce se întâmplă cu un sârb, cu un frate de-al nostru în credință, cu unul dintre cei mai buni jucători din tenisul mondial, Novak Djokovici, pe care l-am pomenit și acum, la dumnezeiasca Liturghie. Oare am mai trăit noi timpuri în care omul sănătos să fie considerat un pericol public, să fie exclus din comunitate? Nu cred! Tocmai de aceea trebuie să ne rugăm pentru cei care suferă pe nedrept. Din nefericire, în ochii celor puternici ai acestei lumi sunt vinovate victimele și nu persecutorii.”, a spus, în predica sa, PS Macarie al Europei de Nord.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAnunt SOC al Politiei Romane: Un copil de 5 ani s-a lovit singur de o autospeciala aflata in miscare!
Articolul următorMeteorologii anunta ninsoare si viscol in toata tara