Acasă Mediu Braconajul a decimat pestele din Marea Neagra! Nu se mai prinde aproape...

Braconajul a decimat pestele din Marea Neagra! Nu se mai prinde aproape nimic!

19

Cantitatea de peşte din Marea Neagră este în scădere din cauza braconajului – atrag atenţia specialiştii.

Pentru a combate fenomenul, ei spun că este nevoie de o serie de măsuri pe termen lung, pe lângă acţiunile poliţiei.

Calcanul a devenit o specie pe cale de dispariţie, iar asta se vede în primul rând în bărcile şi năvoadele pescarilor, care ajung la mal tot mai goale. Motivul principal este braconajul, lucru spus încă de acum câţiva ani şi de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, care au confiscat tone întregi de calcan braconat.

În acest moment, cota de pescuit a României pentru calcan este de 43 de tone anual, iar stocul este de 2000 de tone. Comisia Generală pentru Pescărie a identificat problemele actuale la nivelul bazinului Mării Negre cu privire la activităţile pescăreşti şi la starea stocurilor principalelor specii.

La rândul său, Institutul Naţional de Cercetare Marină Grigore Antipa face anual evaluări la speciile de rechini şi calcani, iar specialiştii sunt de părere că soluţia pentru salvarea speciilor periclitate stau în stabilirea unei aşa numite „foi de parcurs”, ce ar trebui adoptate de toate statele riverane, cu măsuri clare pentru punerea oficială sub control a pescuitului ilegal la Marea Neagră.

Sursa: Rador

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos