15 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăStirea zileiBucurestiBucurestenii sunt IN PERICOL de fiecare data cand circula cu metroul! Garniturile...

Bucurestenii sunt IN PERICOL de fiecare data cand circula cu metroul! Garniturile POT EXPLODA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Toate cele 16 trenuri CAF achiziţionate de către Metrorex de la compania cu acelaşi nume au mari probleme cu suspensia, garniturile fiind în pericol să li se spargă perna de aer de sub podea, cu efecte potenţial periculoase pentru siguranţa pasagerilor, spun surse din piaţă, pentru ECONOMICA.NET.

Trenurile trec foarte des pe la reparaţii, pentru că problema cu supensiile necesită verificări şi ajustări permanente. Lucrările se fac la depoul Berceni de către Alstom, compania ce asigură mentenanţa trenurilor de metrou. De altfel, Depoul Berceni este dat gratuit în folosinţă Alstom, de către Metrorex, până în 2018, conform contractului multianual de mentenanţă pe care compania de stat îl are cu francezii.

CAF Spania a câştigat, în 2011, o licitaţie pentru livrarea a 16 trenuri de metrou către Metrorex, un contract de 97 de milioane de euro. Din luna decembrie 2013, trenurile de metrou au început să sosească eşalonat la Bucureşti. În perioada ianuarie- iunie 2014, trenurile de metrou CAF au efectuat un program de probe statice/dinamice de tip şi un program de probe dinamice de anduranţă (de parcurgere a 20.000 km de către primul tren şi 2.000 km de către celelalte trenuri), pentru obţinerea agrementului tehnic feroviar, document eliberat de Autoritatea Feroviară Română şi care certifică faptul că trenul fabricat de CAF îndeplineşte condiţiile impuse de standardele interne şi internaţionale, pentru utilizarea în domeniul transportului de călători cu metroul.


Citeste si:

”Lacrimi, umilinţă şi frustrare!” – Celebra prezentatoare TV talharita in metroul bucurestean!

Metrorex cumpara inca 8 garnituri de metrou CAF! Suma depaseste 45 de milioane de euro


 

Problema este endemică pentru întreaga serie de trenuri CAF de acest model şi se găseşte la sistemul secundar de suspensie. În termeni mai populari, dacă circulă aşa, fără reparaţii continue, de la vibraţii, trenurile riscă să se trezească cu perna de aer de sub podea spartă, ceea ce duce la coborârea bruscă a podelei, cu riscurile aferente asupra siguranţei călătorilor”, spun sursele.

Potrivit acestora, problema suspensiilor există la toate cele 16 trenuri CAF din portofoliul Metrorex, care ajung cu rândul în Berceni. „Toate trenurile sunt sub supraveghere. Unul din trenurile CAF, numărul 14, stă în depou încă din august. Are mai multe probleme şi mai complicate, pe lângă suspensii”, au mai spus sursele.

Ioan Buciuman, purtător de cuvânt al Autorităţii Feroviare Române, a precizat că orice probleme ar avea Metrorex cu trenurile sale cade exclusiv în sarcina sa, a furnizorului şi a firmei ce face mentenanţa. Buciumam a mai precizat că trenurile CAF au fost autorizate de AFER pentru a circula la metrou încă de la venirea primelor două garnituri de probă.

Suspensiile nu sunt singurele probleme pentru trenurile spaniole. Încă de când au sosit în ţară, acestea au întâmpinat neajunsuri peste neajunsuri. Mai întâi, acestea erau prea late pentru a intra în staţii. Drept urmare, peroanele au fost pilite. Apoi, s-a constatat că din aceste trenuri lipseau piese şi cădeau şuruburi, problemă monitorizată şi de către SRI.

Cu toate acestea, Metrorex a mai comandat, anul trecut, încă 8 trenuri la CAF, în cadrul acordului cadru pe care Regia îl are cu spaniolii, însă niciunul nu a sosit încă de la uzina din Ţara Bascilor.

 

Ultimele stiri