27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăDivertismentBunica româncă și nepotul împreună la Bacalaureat în Italia

Bunica româncă și nepotul împreună la Bacalaureat în Italia

in:

Stiri pe acelasi subiect

Într-o poveste plină de curaj și determinare, Marica Negru, o româncă de 57 de ani, și nepotul ei, Sebastian Nechita Florin, de 18 ani, au reușit să transforme visul de a obține o diplomă de liceu în realitate. Cei doi au învățat împreună timp de un an și acum se află în fața comisiei de examinare de la institutul „Galileo Galilei” din Salerno, Italia, gata să își susțină examenul de bacalaureat.

Marica Negru trăiește în Italia de 20 de ani, timp în care a muncit în diverse domenii, de la babysitter la asistent social în spitale. Pentru ea, obținerea unei diplome de liceu a fost un vis pe care și l-a propus cu hotărâre. „A fost un vis devenit realitate, cu atât mai mult cu cât alături de mine a fost și Sebastian, nepotul meu”, povestește Marica. Ultimele 12 luni au fost marcate de un efort constant și de un angajament neclintit. Marica și Sebastian au studiat în fiecare zi, fără nicio pauză. Locuind în aceeași casă, au fost un sprijin reciproc în momentele de oboseală și dificultăți. „A fost o experiență unică”, mărturisesc cei doi, subliniind importanța sprijinului emoțional pe care și l-au oferit unul altuia. 

Povestea Maricăi și a lui Sebastian este o dovadă a faptului că vârsta nu este un obstacol în calea educației și că determinarea poate depăși orice barieră. Jurnaliștii de la La Repubblica, care au relatat această poveste inspiratoare, subliniază efortul extraordinar al celor doi și exemplul pe care îl oferă pentru comunitatea din Salerno și nu numai. Învățatul împreună a consolidat legătura dintre bunică și nepot, transformând această experiență într-una de neuitat. „Ne-am încurajat unul pe altul, mai ales în momentele de oboseală și dificultăți”, povestește Sebastian. În ciuda diferenței de vârstă, cei doi au demonstrat că sprijinul familial și motivația pot duce la realizări remarcabile.
Examenul de bacalaureat reprezintă finalul unei călătorii pline de efort și sacrificii, dar și începutul unei noi etape în viețile lor. Pentru Marica, obținerea diplomei de liceu este o realizare personală imensă, iar pentru Sebastian, un prim pas spre viitorul său academic și profesional.

Povestea Maricăi și a lui Sebastian este o lecție de viață despre perseverență, curaj și importanța educației. Este o dovadă că indiferent de vârstă sau circumstanțe, visurile pot deveni realitate prin muncă și determinare. Această poveste emoționantă a unei bunici românce și a nepotului ei rămâne o sursă de inspirație pentru toți cei care cred în puterea educației și a sprijinului familial.

Ultimele stiri