Acasă Videoclipul zilei Bunicul erou in Ucraina: A furat de unul singur un camion cu...

Bunicul erou in Ucraina: A furat de unul singur un camion cu armament de la ”bravii” rusi, apoi l-a predat fortelor rezistentei!

1882

Un barbat in varsta din Ucraina le-a furat ocupantilor rusi un camion cu arme si munitii pe care apoi l-a predat fortelor de rezistenta, anunta Aktual24.ro.

Potrivit imaginilor cu momentul in care bunicul a predat camionul, soldatii erau vizibil surprinsi, unii fiind chiar amuzati.

Intre timp, armata ucraineana a raportat noi succese. Marina ucraineana a transmis joi ca a distrus o nava de transport de trupe ruse ancorata in portul Berdiansk, oras apropiat de Mariupol la Marea Azov.

„Nava de transport de trupe Orsk a fost distrusa in portul ocupat din Berdiansk. Glorie Ucrainei!”, a scris marina intr-un mesaj pe contul sau de Facebook, insotit de trei fotografii – una care arata de la apropiere nava distrusa si doua care arata, de la distanta, fum in port si o nava in flacari, fara sa se poata distinge clar nava.

Conform agentiei ruse de presa TASS, care citeaza postul de televiziune Zvezda al Ministerul rus al Apararii, aceasta nava de transport de trupe si de materiale apartine Flotei la Marea Neagra si era prima nava rusa de razboi ajunsa la Berdiansk, la 21 martie.

„Sosirea acestei mari nave de debarcare in portul Berdiansk este un eveniment important, care deschide posibilitati pentru Marea Neagra in termeni de logistica, prin folosirea pe deplin a infrastructurii de la Berdiansk”, relata Zvezda, citand un ofiter al flotei ruse.

Nava, care poate transporta o incarcatura de pana la 1.500 de tone, „este pe cale sa descarce sub privirile noastre vehicule blindate care intaresc desfasurarea noastra”, adauga aceeasi sursa.

Portul Berdiansk este situat la circa 80 de km vest de portul strategic Mariupol, pe care fortele ruse incearca sa il ocupe de la inceputul invaziei in Ucraina la 24 februarie. Mariupol este asediat de la sfarsitul lunii februarie si bombardat fara incetare.

Desi mii de masini pline cu civili au putut parasi orasul saptamana trecuta, aproximativ 100.000 de persoane sunt in continuare blocate acolo, fara resurse, conform Kievului, iar peste 2.500 de persoane au murit deja.

Aceasta regiune din sud-estul Ucrainei esta una dintre cele unde fortele ruse au avansat cel mai mult de la inceputul conflictului, chiar daca acestea nu pot revendica un control total decat asupra unui singur oras important, Herson.

In acelasi timp, cel putin patru persoane au murit, intre care doi copii, si alte sase au fost ranite in atacuri rusesti asupra localitatii Rubijne, in apropiere de Lugansk, in estul Ucrainei, a anuntat joi guvernatorul regiunii, Serghei Gaidai.

Guvernatorul a adaugat ca bilantul risca sa se dovedeasca mult mai mare. „Aviatia rusa a inceput sa lanseze bombe cu fosfor asupra (orasului) Rubijne”, a acuzat el.

Si alti oficiali din aceasta regiune au acuzat fortele ruse ca folosesc astfel de bombe in ultimele zile, acuzatii care nu au putut fi verificate deocamdata.

„Rusii agonizeaza, nu reusesc sa avanseze, asa ca incep sa foloseasca arme grele”, a spus Gaidai.

Atacuri rusesti au lovit de asemenea Lisiciansk si Novodrujesk, doua orase situate la circa 80 de km nord-vest de Lugansk, a mai precizat el, fara a oferi detalii.

Citeste continuarea pe Aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos