Acasă Buzau Buzau, bogatie naturala! Un zacamant de titei si gaze a fost descoperit

Buzau, bogatie naturala! Un zacamant de titei si gaze a fost descoperit

Un zacamant de titei si gaze a fost descoperit in sudul judetului Buzau. Investitie comuna in explorare a companiilor OMV Petrom (SNP) si Hunt Oil Company of Romania  se ridica la 5 milioane euro.

Buzau sonda

„Aceasta are potentialul sa fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei”, se arata intr-un comunicat al subsidiarei grupului austriac OMV.

Zacamantul a fost descoperit in perimetrul VIII Urziceni Est, la o adancime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la 7-12 km distanta de zacaminte mature, exploatate de peste 50 de ani. Estimarile obtinute din testele efectuate la cele doua straturi geologice indica o productie potentiala pe sonda de 1.200 – 2.100 bep (baril echivalent petrol) /zi.

„Anul acesta am avut cel mai ridicat nivel al investitiilor pentru explorare post-privatizare. Este important sa continuam activitatea de explorare, in conditiile in care 90% din zacamintele pe care le operam sunt mature si au atins varful de productie cu multi ani in urma. In prezent, furnizam circa 40% din necesarul de titei si gaze al Romaniei”, a declarat, intr-un comunicat, Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de explorare si productie.

Cele doua companii vor continua testele si in perioada urmatoare pentru a determina potentialul de productie si vor realiza campanii de achizitie de date seismice in regiune.

Sursa: Mediafax

 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentTatarusanu ar putea deveni titular la Fiorentina! Care este conditia
Articolul următorTender si Marian Iancu, condamnati la peste 10 ani de inchisoare in dosarul CAROM!