Acasă Politica Calin Popescu Tariceanu, o posibila solutie pentru functia de premier in viziunea...

Calin Popescu Tariceanu, o posibila solutie pentru functia de premier in viziunea lui Victor Ponta! Care sunt celelalte variante daca Ponta este ales presedinte in turul doi

18

Dupa sedinta coalitiei premierul Victor Ponta a declarat ca, daca va fi ales pe 16 noiembrie in functia de presedinte al Romaniei, a propus pentru a-i urma in functia de la Palatul Victoria pe Calin Popescu Tariceanu. 

ponta si tariceanu

„Am propus si consider ca fiind cea mai buna solutie de prim-ministru pe presedintele Partidului Liberal, domnul Calin Popescu Tariceanu, care este fondator, alaturi de colegii sai, ai Uniunii Social Liberale (USL) si care garanteaza faptul ca principiile care au stat la baza USL, schimbarea regimului Basescu, echilibrul social, dezvoltarea economica, vor fi continuate si in 2015 si 2016”, a spus Ponta.

Premierul a mai spus ca daca va ajunge presedinte, va ramane prim-ministru pana in 22 decembrie, cand se incheie mandatul actualului sef al statului.

 „Nu exclud, pentru variante de premier, pe Georgescu si pe Maior”, a mai spus premierul.

De asemenea, acesta nu exclude ca variante de premier tehnocrat, pe viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, daca vor fi probleme de ordin economic sau fiscal, sau pe George Maior, directorul SRI, daca vor fi probleme de securitate.

„In egala masura, am discutat cu colegii mei, daca pe parcursul urmatoarelor zile sau saptamani vom considera ca trebuie sa dam un semnal foarte clar de pastrare a disciplinei fiscal-bugetare, atunci nu exclud posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat in persoana primului-viceguvernator, a domnului Florin Georgescu”, a spus Ponta.

El a vorbit si despre a treia varianta de premier, in persoana lui George Maior.

„Daca pentru Romania apar pericole de securitate strategica, si pentru a da foarte clar garantii privind continuarea dezvoltarii democratice, a obligatiilor noastre internationale, de asemenea, putem lua in considerare si cred ca ar fi o persoana competenta in acest sens – domnul George Maior, in masura in care domnia sa, asa cum a anuntat public, isi va depune demisia din functia de director al SRI dupa alegeri”, a spus Ponta.

El a spus, insa, ca principala optiune politica, care urmeaza sa fie analizata de catre membrii coalitiei, este cea referitoare la Tariceanu. „Pana in 16 noiembrie nu discutam nimic despre cine, ce minister, cine va fi. Toti membrii coalitiei, cu exceptia grupului minoritatilor, care nu a solicitat acest lucru, vor avea reprezentare in Guvern”, a spus Ponta.

El a aratat ca discutiile despre stabilirea oficiala a primului-ministru si despre structura Guvernului si programul pentru 2015-2016 vor incepe dupa 18 noiembrie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos