Acasă Stirea zilei Camera de Comerț spune stop minciunilor: Ce se întâmplă, din punct de...

Camera de Comerț spune stop minciunilor: Ce se întâmplă, din punct de vedere juridic, cu terenurile de la Romexpo

35

Camera de Comerț și Industrie a României a anunțat în această vară mai multe detalii despre cel mai amplu proiect de dezvoltare din România, cel de la Romexpo, pe care îl va realiza împreună cu compania Iulius, fondată de omul de afaceri Iulian Dascălu.

Cum interesele imobiliare sunt mari, nu de puține ori au apărut în presă acuzații cu privire la modalitatea în care terenul va intra în administrarea cunoscutului om de afaceri. Președintele CCIR a ținut să facă lumină în acest caz.

”Va fi o cedare de superficie pe anumite zone, pentru că nu toată zona va face obiectul discuției, repet, Romexpo rămâne. Deci pavilionul central pe care îl știm cu toții, pavilioanele noi pe care le-am dat în folosință – cele de 35.000 de mp, ele vor rămâne fiind destinate târgurilor și expozițiilor. Această componentă nu va dispărea, Romexpo va rămâne, problema este că ne adaptăm pieței. Adică atunci când vezi că nu mai poți să ocupi suprafețe foarte mari pentru că manifestările expoziționale respective nu mai sunt de amploare de acum câțiva ani, atunci vom discuta cu investitorul pe un drept de superficie, pe care Camera îl va ceda”.

Reamintim că întregul proiect este bazat pe un concept mixed și va implica revitalizarea și integrarea Romexpo în circuitul internațional și o investiție de 2,87 miliarde de euro, realizată în etape. Romexpo va deveni singurul centru expozițional din Europa care va fi complet integrat într-un proiect cu funcțiuni mixte.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos