Acasă ACTUALITATE Cand trecem la ora de iarna?

Cand trecem la ora de iarna?

Trecerea la ora de iarnă în 2017 se face în noaptea dintre 28 și 29 octombrie (ultima duminica din luna octombrie). Schimbarea orei se face astfel: ora 4:00 devine ora 3:00, scrie  digi24.ro.

Ziua de 29 octombrie 2017, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului.

Odată cu modificarea orei, diferența față de timpul universal (GMT) va fi de două ore. În restul anului, diferența orară față de ora meridianului Greenwich (GMT) este de trei ore.

Mecanismul prin care se schimbă ora, primăvara și toamna, este folosit în peste 100 de țări din lumea întreagă. România a adoptat ora de vară în 1932.

Medicii consideră că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de iarnă, deoarece trebuie să se culce cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit. Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase.

Trecerea la ora de iarnă poate declanșa scăderea vigilenței și chiar oboseală accentuată. Studii recente au arătat că schimbarea orei poate afecta în cazuri extreme sănătatea mintală. Potrivit unei cercetări efectuate de oameni de știință australieni, numărul de sinucideri este mai mare în primele săptămâni după trecerea la ora de vară față de restul anului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentBritanicii se asteapta la ce e mai rau: Uraganul Ofelia ii va lovi in plin!
Articolul următorProiect de lege pentru schimbarea examenului auto: Viitorii soferi vor trebui sa stie lucruri noi!