Acasă Social CANICULA se intoarce cu temperaturi de peste 37 de grade! Ce ne...

CANICULA se intoarce cu temperaturi de peste 37 de grade! Ce ne sfatuiesc medicii!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologica conform careia canicula va reveni cu temperaturi de peste 37 de grade, potrivit mediafax.ro.

Sambata si duminica vremea va fi calduroasa in vestul, sudul si local in centrul tarii. In Banat si Oltenia valorile termice maxime vor depasi pragul caniculei si se vor situa intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa urmeze sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00.

Potrivit medicilor, in perioadele de canicula, este recomandat consumul zilnic de lichide (intre 1,5 si 2 litri), fructe si legume proaspete.

Medicii mai recomanda evitarea consumului de alimente usor perisabile, alcool si bauturi cu continut ridicat de cofeina sau de zahar.

Cei pentru care este absolut necesar sa se expuna la soare dupa-amiaza sunt sfatuiti sa poarte palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentConcordia Chiajna va juca in Liga I in locul Rapidului, potrivit deciziei TAS!
Articolul următorOamenii de stiinta au descoperit ceva surprinzator: Adam si Eva au trait in Africa, dar probabil nu s-au intalnit niciodata!