Carnagiu in Pakistan! 84 de copii au fost omorati de talibani dupa ce talibanii au luat ostatici sute de elevi si profesori dintr-o scoala

Carnagiu in Pakistan! Mai multi talibani inarmati au luat ostatici marti sute de studenti si profesori intr-o scoala din orasul Peshawar, situat in nord-vestul Pakistanului, spun oficiali militari citati de Reuters. 

talibani

UPDATE : Un reprezentant al talibanilor a anuntat ca e vorba de „o razbunare” dupa ce fortele guvernamentale le-au atacat familiile
UPDATE : Cel putin 100 de persoane, dintre care 84 de copii, au murit, potrivit Reuters.
UPDATE : Cel putin 12 persoane au murit si 40 au fost ranite, transmite Reuters citand surse spitalicesti.

Un jurnalist al agentiei de presa aflat la fata locului a afirmat ca a auzit focuri de arma din interiorul scolii in timp ce militari au inconjurat cladirea. Ambulante transporta copii raniti la spital.

„Eram in fata scolii si dintr-o data au inceput impuscaturile. Era haos peste tot si se auzeau tipetele copiilor si cadrelor didactice”, a declarat Jamshed Khan, un sofer de autobuz scolar.

Oficiali militari au declarat ca cel putin sase barbati inarmati au intrat in Scoala Publica Militara. Se crede ca in interiorul cladirii sunt 500 de studenti si profesori.

Atacul a fost imediat revendicat de Miscarea Talibanilor din Pakistan (TTP), principalul grup rebel islamist din tara, ca raspuns la ofensiva miitara asupra miscarii intr-o zona din apropierea orasului Peshawar, a spus pentru AFP, Muhammad Khurasani, un purtator de cuvant al insurgentilor.

Sursa: HotNews