6.3 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăEconomieCARNEA s-ar putea IEFTINI! ARC solicita IAR reducerea TVA la PRODUSELE DIN...

CARNEA s-ar putea IEFTINI! ARC solicita IAR reducerea TVA la PRODUSELE DIN CARNE! De aceasta data cu 20%!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Se cere din nou reducerea TVA la carne. Asociatia Romana a Carnii (ARC) a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in care le solicita ajutorul direct in vederea scaderii TVA la carne.

carne

ARC solicita aprobarea prin vot a initiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne si preparate din carne, depusa deja la Camera Deputatilor, in 10 martie a.c., potrivit unui comunicat de presa transmis de ARC.

‘TVA la nivelul de 24% incurajeaza evaziunea fiscala si competitia neloiala. Producatorii si procesatorii romani de carne sunt la limita profitabilitatii si situatia s-a inrautatit si mai mult dupa reducerea TVA in Ungaria, la 5% pentru carnea de porc. Din datele Asociatiei Romane a Carnii, evaziunea fiscala este de aproximativ 13 miliarde de euro, adica 75% din TVA-ul care ar trebui incasat la bugetul de stat. Din pacate, nici 10% din TVA nu este colectat si astfel statul este pagubit in fiecare an cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne si la preparatele din carne. De aceea, solicitam aprobarea prin vot a initiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne si preparate din carne’, a declarat Radu Timis, presedintele ARC, in comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, prioritatea industriei carnii pentru anul 2015 este reducerea TVA la carne si la preparatele din carne la 5%.

‘Federatia Nationala PRO AGRO, Asociatia Romana a Carnii (ARC), Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) au initiat o campanie la nivel national, in care sunt implicati si consumatorii’, se mai spune in comunicat.

Sursa: Agerpres

Ultimele stiri