36.6 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăSocialNe intoarcem la porcul din cotet, de la tara? Carnea de porc...

Ne intoarcem la porcul din cotet, de la tara? Carnea de porc va deveni o raritate in magazine, avertizeaza industria producatoare

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Industria germană a cărnii a avertizat cu privire la o lipsă iminentă de aprovizionare, în special pentru carnea de porc. „În patru, cinci, șase luni, va exista un deficit pe rafturi”, a prezis Hubert Kelliger, șeful vânzărilor grupului de la abatorul Westfleisch, care este, de asemenea, membru al consiliului de administrație al asociației industriei cărnii.

În situația actuală, mulți fermieri reduc numărul porcilor de îngrășare, iar alții au renunțat deja cu totul la creșterea animalelor. „Acest lucru înseamnă în mod inevitabil că vor exista mai puține produse în lunile următoare”, a menționat Hubert Kellinger, membru al consiliului de administrație al Asociației Industriei Cărnii.

Potrivit expertului, acest lucru înseamnă pentru consumatori nu numai că rafturile rămân uneori goale, ci și că, din cauza penuriei, prețurile sunt, de asemenea, mai mari. „Rămâne de văzut dacă aceasta reprezintă o creștere de 20, 30 sau 40%, dar prețul cărnii va crește din nou semnificativ mai scump”, a spus el.

„Actualul guvern federal ar dori cel mai mult să elimine creșterea animalelor și să înlocuiască dieta rezidenților germani cu legume și fulgi de ovăz. În schimb, aproape 90% din populație preferă în continuare să mănânce carne”, a spus expertul, care a criticat, de asemenea, politicile coaliției de guvernare germane.

Programele de partid sunt dezirabile, potrivit expertutului, deoarece realitatea socială, dimpotrivă, este complet diferită.

„Germania se află în prezent în punctul în care este deja previzibil momentul în care țara nu se va mai putea aproviziona, deoarece este deja cel mai mare importator de carne din Europa”, a adăugat el.

Ultimele stiri