Acasă Sanatate Aviz fumatorilor: Comisia Europeana a interzis produsele din tutun încălzit aromatizate

Aviz fumatorilor: Comisia Europeana a interzis produsele din tutun încălzit aromatizate

Comisia Europeană salută intrarea în vigoare, astăzi, 23 noiembrie, a interdicției privind produsele din tutun încălzit aromatizate.

„Aceasta răspunde creșterii semnificative a vânzărilor de astfel de produse din tutun în întreaga UE. Interdicția va contribui la atingerea obiectivului de a crea o «generație fără tutun» stabilit în Planul european de combatere a cancerului, care își propune ca mai puțin de 5% din populație să mai utilizeze tutun până în 2040.

Stella Kyriakides, comisara pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: «Tutunul cauzează 90% din cancerele pulmonare. Este esențial să se adopte o poziție fermă pentru a se reduce consumul de tutun, cu atât mai mult cu cât asistăm la introducerea continuă pe piață a unor noi produse. Datorită interdicției, cetățenii noștri, și în special tinerii, vor fi mai bine protejați de efectele dăunătoare ale acestor produse, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de o «generație fără tutun»”.

Statele membre au acum la dispoziție opt luni pentru a transpune directiva delegată în legislația lor națională. Noile norme vor deveni pe deplin aplicabile începând cu 23 octombrie 2023, după încheierea unei perioade de tranziție de trei luni în care să se poată epuiza stocul existent de produse din tutun încălzit aromatizate”, arată un comunicat al Comisiei Europene.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAnunt surpriza: Ucraina si-a inchis granitele cu Romania!
Articolul următorO descoperire de pe vremea dacilor din Transilvania schimba istoria intregii Europe. Expertii francezii si britanici sunt uimiti