Acasă Cultura Catedrala Mantuirii Neamului a ajuns pe Google sa fie numita ”Catedrala Prostirii...

Catedrala Mantuirii Neamului a ajuns pe Google sa fie numita ”Catedrala Prostirii Neamului”. Reactia BOR

Pe Google Maps denumirea Catedralei Mântuirii Neamului a fost schimbată cu titulatura de ”Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. Alte denumiri apărute ulterior sunt ”Catedrala Falei Patriarhului” și ”Catedrala șpăgarilor!”.

Patriarhia Română a luat atitudine promptă față de modificarea apărută pe Google Maps. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat că este ”încă o probă a urii, frustrării și grosolăniei unor indivizi care, cu sau fără voia lor, ajung să compună cele câteva nuclee dure ideologice anticreștine/ antiortodoxe din România”.

”Penibilul recent atentat pe Google maps asupra numelui „Catedralei Naționale” ridicată în memoria celor mai buni dintre oamenii acestei țări, eroii ei, este încă o probă a urii, frustrării și grosolăniei unor indivizi care, cu sau fără voia lor, ajung să compună cele câteva nuclee dure ideologice anticreștine/ antiortodoxe din România.

Priviți-i mai de aproape pe dușmanii cu spume la gură ai Bisericii! Energumeni deja cunoscuți care se zvârcolesc pe Facebook doar la vederea cuvintelor: „Biserică”, „Catedrală”, „Ortodoxie”, „preoți”, desființându-le ca și cum le-ar înțelege. Reacții cvasi-patologice care denotă sindromul ideologizării anticreștine grefate pe fondul minat deja de grave carențe intelectuale, de incultură crasă și de desprinderea asumat progresivă de realitatea istorică și imediată. Oameni care au dezvoltat o severă alergie la obiectivitate și adevăr, reacția lor predilectă în fața argumentelor acestora fiind înjuratura groasă.

Cine sunt însă cu adevărat acești împuținați de ură? Ce îi recomandă moral, profesional sau cultural pe acești „oameni noi” auto-situați dincolo de bine și de rău, mereu cu piatra în mână? Veți descoperi rapid în ei personaje total șterse, dar posedate de viziunea sumbră a ideologiei neomarxiste pe care o prizează cu suspectă dexteritate în doze letale pentru firava lor făptură morală, sărmani neisprăviți din esențiale puncte de vedere, dar aliniați în primul rând la startul discursurilor despre „binele final” al omenirii.

Asemenea ipochimeni nealfabetizați (cultural) și fascinați de utopia socialistă a punerii la pământ a Bisericii lui Hristos aderă cu entuziasm la mici grupuri de dezinformare și discreditare care parazitează spațiul mediatic, în care își expectorează „productiv” veninul urii lor față de Biserică, istorie și cultură națională, inclusiv europeană. Tot ei jubilează isteric pe Facebook sau în articolașe de presă pe marginea descoperirii epocale a câte unui caz de (s)cădere morală din rândul clerului, format desigur din oameni, nu din îngeri. Ei, tocmai ei, ne dau incontinent vestea, deja destul de veche, a căderii ontologice a omului, a celor ce ne aflăm în Biserică nu ca să eludăm insolent realitatea păcatului, ci ca să ne vindecăm de el.

Toți acești mici și ridicoli autoimprovizați dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animați de principiul distrugerii ordinii morale personale și publice țesute și hrănite de creștinism. Hristofobia unor oameni care ajung să comită gestul de a modifica hoțește pe Google Maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei țări creștine, indică o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei și lumii civilizate de creștinism de-a lungul a două milenii.”, a precizat, Vasile Bănescu.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedent”Există toate scenariile pe masă”. Cum va fi viata noastra in Romania dupa 15
Articolul următorPresedintele Iohannis: Din 15 mai starea de urgenta nu va mai fi prelungita. Deplasarile intre localitati raman restrictionate