Acasă Cultura De unde vine moda cu iepurasul care aduce cadouri de Pasti?

De unde vine moda cu iepurasul care aduce cadouri de Pasti?

152

De-a lungul timpului, sarbatorile pascale au imprumutat anumite traditii de primavara pagane.

Iepurii nu sunt mentionati in Biblie in conexiune cu Pastele si multe culturi ce sarbatoresc perioada pascala nu le acorda o importanta deosebita in aceasta perioada, insa micile mamifere au devenit un simbol in tari precum SUA, scrie NBC News.

Potrivit Universitatii din Florida, integrarea iepurilor in sarbatorile pascale isi are originea in traditiile pre-crestine din Germania secolului 13, cand oamenii venerau zei si zeite. Eostra era zeita teutonica a primaverii si fertilitatii si numeroase serbari aveau loc cu ocazia echinoctiului si simbolul ei era un iepure.

E legata de legenda Iepurasului de Paste. Primele legende cu iepurasul de Paste au aparut in anii 1500. In 1680, a aparut prima poveste despre iepuri ce isi ascund propiile oua in gradina si, in 1700, imigrantii germani au adus aceste legende cu ei in Pennsylvania, SUA.

A urmat traditia crearii cuiburilor pentru iepuri, unde isi puteau depune ouale, asa cum descriau legendele. In curand, cuiburile au devenit cosuri decorate in care copiii puteau strange oua de Paste si traditia continua pana astazi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSingurul medicament acceptat pe plan mondial impotriva coronavirusului ar putea fi produs in Romania
Articolul următorVela, mesaj sincer de Pasti: Prima dată am crezut că pandemia nu ne poate afecta