Intra in contact cu noi

ACTUALITATE

Cati bani primesc rusii trimisi de Putin cu forta sa moara in Ucraina

Publicat cu

pe

Comisariatele militare din Iacutia au început să desfășoare activități planificate pentru mobilizarea militară parțială, după decretul semnat cu o zi în urmă de președintele rus Vladimir Putin, iar comisarul militar al regiunii, Alexander Avdonin, explică cine este supus mobilizării și ce categorii nu pot fi chemate pe front, scrie YSIA („Stiri din Iacutia și Iakutsk”). Toate activitățile și sarcinile au fost aprobate de către Districtul Militar de Est și aduse la cunoștința șefilor și comisarilor militari ai municipiilor.

Cine va merge pe front:

„Toți cetățenii care sunt înscriși în armată, care nu au temeiuri legale pentru acordarea unei amânări, sunt supuși conscripției.
În primul rând, facem apel la cetățenii care au făcut serviciul militar în urmă cu nu mai mult de trei ani, s-au înscris în registrul militar și au cele mai bine pregătite abilități de serviciu militar.

Nu trimitem cetățeni nicăieri fără pregătire militară specială.

Reclama

Notificarea și mobilizarea se efectuează în Iakutsk (capitala Iacutiei – n.r.), apoi îi vom trimite pe băieți la formațiunile unității militare stabilite de sediul Districtului Militar de Est”, a susținut Alexander Avdonin.

El spune că, dacă va fi necesar, cei care au servit în urmă cu mai bine de trei ani vor face pregătire în unități militare pentru a-și redobândi abilitățile de luptă.

„Cetăţenii care sunt înscrişi ca militari, pe perioada mobilizării, trebuie să rămână pe teritoriul unde sunt înregistraţi definitiv, fără a pleca în alte regiuni.

Îi sfătuiesc pe toți cetățenii care au în mână ordin de mobilizare să se prezinte la comisariatele militare. Trebuie să aveți un pașaport, un act militar și un card bancar pentru calcularea indemnizației bănești”, a mai explicat Avdonin.

Reclama

Câți bani primesc rușii pe care Putin îi trimite la război în Ucraina

Cu cât vor fi plătiți rușii care vor merge să lupte în Ucraina? Comisarul militar din Iacutia susține că indemnizația lunară pornește de la la 205.000 de ruble, adică aproximativ 3.400 de euro sau în jur de 17.000 de lei):

„Toți cetățenii mobilizați sunt echivalați cu personalul militar în temeiul contractului și primesc indemnizație bănească, care, în funcție de poziție și gradul militar, pornește de la 205.000 de ruble.

Aceștia sunt, de asemenea, acoperiți de toate beneficiile sociale ale personalului militar. În plus, prin ordin al șefului de regiune, se va acorda sprijin social membrilor de familie ai cetățenilor chemați la mobilizare”.

Reclama

Ce prevede legea în Rusia privind mobilizarea

Legislația stabilește că scutirea de la mobilizare se va acorda cetățenilor identificați conform regulilor stabilite de guvern, temporar inapți pentru serviciu din motive de sănătate, taților singuri și taților cu mulți copii, tutorele sau curatorii fraților și surorilor minori, precum și unui număr de alte categorii de persoane.

Amânarea se acordă și senatorilor ruși și membrilor Dumei de Stat (n.r.: numeroși parlamentari ruși ar putea fi mobilizați fără această scutire, mulți militari de carieră de la Moscova alegând să intre în politică după retragerea din forțele armate).
Alți ruși pot primi, de asemenea, o amânare în conformitate cu un decret prezidențial (de data aceasta a fost stabilit pentru lucrătorii din industria de apărare).

Mobilizarea nu se poate aplica și celor care au o condamnare neștersă sau nesoluționată pentru săvârșirea unei infracțiuni grave.

Reclama

Cei care sunt în rezervă, dar nu au fost chemați, pot fi trimiși să lucreze pentru forțele armate și alte trupe ca personal civil. Ministerul Apărării nu a anunțat încă astfel de planuri.

Cetăţenii înscrişi în registrul militar de la începutul mobilizării nu au dreptul să-şi părăsească localitatea de reşedinţă fără permisiunea comisariatelor militare. Autoritățile nu au precizat încă dacă această prevedere se va aplica celor care nu fac obiectul mobilizării parțiale.

International

Incident grav in YEMEN! Dupa ce au sechestrat o nava comerciala rebelii ataca o nava de razboi americana!

Publicat cu

pe

La numai doua saptamani dupa ce rebelii houthi au luat cu asalt o nava comerciala israeliana la Marea Rosie, acestia s-au napustit asupra distrugatorului american USS Carney.

Yemen a atacat o nava de razboi americana si mai multe vase comerciale. O drona a fost interceptata de catre SUA.

Pentagonul este la curent cu informatiile potrivit carora o nava de razboi americana a fost atacata in Marea Rosie.
Pentagonul a declarat ca este la curent cu informatiile potrivit carora o nava de razboi americana si mai multe nave comerciale au fost atacate in Marea Rosie.

„Suntem constienti de rapoartele privind atacuri asupra navei USS Carney si a unor vase comerciale in Marea Rosie si vom furniza informatii pe masura ce acestea vor fi disponibile”, a adaugat Pentagonul.

Reclama

Un oficial american, care a vorbit sub protectia anonimatului, a declarat pentru AP ca atacul a inceput in jurul orei 10.00 in Sanaa, Yemen, si a durat pana la cinci ore.

Un alt oficial american a declarat pentru agentia de presa ca Carney a interceptat cel putin o drona in timpul atacului, arata news.sky.com

Pe 20 octombrie, rebelii Houthi din Yemen, insurgenta sustinuta de Iran, a declarat ca a capturat o nava israeliana in Marea Rosie, duminica. Israelul sustine ca nu e nava sa.

Reclama
Continua sa citesti

Cultura

In plin post al Craciunului Vasile Banescu vorbeste despre cel mai mare pacat!

Publicat cu

pe

In plin post al Craciunului purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, vorbeste despre cel mai mare pacat al omului care nu este legat de placerile trupesti, ci de cele spirituale. Viciul originar, radacina tuturor relelor care creste in sus este mandria.

Intr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Vasile Banescu explica de ce acest pacat ne face sa stricam viata altora, sa tradam, sa parvenim.

„In ciuda unei pareri superficiale, generalizate, atent intretinute de diavolul insusi, cele mai rele placeri si grave pacate sunt cele pur spirituale, NU cele trupesti: placerea de a-i devora prin intrigi si critici pe ceilalti, de a te purta despotic inclusiv in numele Domnului, de a corupe si strica viata altora, de a inmulti abil raul, de a murdari, trada si minti pentru a parveni. Cortegiul rautatii e nesfarsit. In fruntea lui merg perversele placeri ale puterii strivitoare si ale urii distrugatoare. Viciul originar, radacina tuturor relelor care creste in sus este mandria. Trufia. Autostrada cu sens unic si multe benzi catre toate celelalte pacate.


Starea de spirit otravita de ura colcaitoare, total opusa puritatii transparente si iubitoare a lui Dumnezeu. Diavolul ne joaca pe degete ca pe niste inerte marionete dupa ce ne seduce cu propria noastra imagine trucata, ahtiata de vizibilitate si slava desarta, adica de vidul camuflat in „importanta”. Propulsati de intuneric, ne lansam orbeste in goana dupa laude, like-uri, onoruri, justificari ale oricarei de noi comise erori sau orori, ale minciunii si mintirii de sine. Intrucat meritam, desigur, nesfarsit mai mult decat ni se ofera cu zgarcenie si nerecunostinta. Dumnezeu nu e drept, ceilalti nici atat. Nimeni nu ne merita. Ingratitudinea e aerul care, lipsit de orice stima, ne inconjoara”, arata purtatorul de cuvant al BOR.

Reclama

„Mandria este in mod fundamental competitiva prin chiar natura ei pe cand celelalte pacate nu sunt competitive decat in mod accidental.

Mandriei, faptul de a poseda ceva nu-i provoaca nicio placere, ci numai faptul de a poseda mai mult decat cel de alaturi. Comparatia este cea care te face mandru. Esti mandru nu pentru ca esti bogat, inteligent sau aratos, ci pentru ca esti asa doar prin comparatie cu altii pe care savurezi sa-i privesti de sus, lasandu-i in urma.

Fireste ca atata timp cat privesti de sus, nu poti vedea ce este deasupra ta, adica pe Dumnezeu, de care mandria te priveaza radical”, spunea scriitorul britanic C. S. Lewis. Acesta a devenit cunoscut pentru scrierile sale despre literatura medievala, apologiile crestine, lucrarile de critica si romanele de fictiune.

Reclama
Continua sa citesti

ACTUALITATE

Copil mort in Austria! Un elev roman de 13 ani a murit in excursie in Austria!

Publicat cu

pe

foto: kurier.at

Un elev roman, de 13 ani, a murit in excursie in Austria dupa ce a cazut de la geamul unui hotel. Copilul se afla in excursie cu scoala in Austria, dar ceea ce trebuia sa fie o experienta de neuitat s-a transofrmat intr-un cosmar, relateaza kurier.at.

Unul dintre copii a murit dupa ce a cazut de la fereastra hotelului in care era cazat, potrivit cotidianului austriac Kurier. Baiatul de 13 ani se afla impreuna cu colegii de scoala intr-o excursie in Austria. Vineri dimineata, copilul a fost gasit fara viata in fata hotelului in care erau cazati cu totii, in Wiener Neudorf, un mic oras de langa Viena. In ciuda masurilor rapide de resuscitare, a fost declarat decesul, a confirmat un purtator de cuvant al Directiei de Politie de Stat din Austria Inferioara. Contextul exact al caderii, care a avut loc de la o inaltime de aproape zece metri, ramane neclar. Politia a demarat o ancheta si a izolat zona din jurul hotelului.

Continua sa citesti

hot news