Acasă Angajari Ce a inteles Gabriela Firea din disperarea celor 20.000 de bucuresteni in...

Ce a inteles Gabriela Firea din disperarea celor 20.000 de bucuresteni in cautarea unui loc de munca: „Bucurestenii au incredere in proiectele municipalitatii”

15

Aroganta politicienilor aflati la putere, in fata disperarii oamenilor de rand, ramane neschimbata indiferent de sezon. Dupa ce la protestele din februarie 2017, Gabriela Firea a pus procentele cu care PSD a castigat alegerile peste imaginea cu multimea de protestatari care au format un tricolor, acum sustine ca zecile de mii de oameni care au mers sa-si caute un loc de munca la stat au mers de fapt ca sa arate increderea in proiectele lansate de ea la Primarie.

Asa se face ca peste 20.000 de bucuresteni si-au depus CV-urile, vineri si sambata, la Targul de Joburi, pentru a se angaja la una dintre companiile municipale infiintate de Primarie.

„Targul de Joburi organizat de Primaria Capitalei a reprezentat un adevarat succes, pentru cele 2.000 de posturi oferite de Companiile Municipale aplicand peste 20.000 de cetateni. Bucurestenii ne-au aratat astfel ca au incredere in proiectele Municipalitatii si doresc sa contribuie la imbunatatirea serviciilor publice, precum si la dezvoltarea orasului. Cele 22 de companii municipale vor reprezenta o alternativa sanatoasa a vechiului model administrativ si vor presta servicii publice in beneficiul cetatenilor”, a precizat Firea, conform unui comunicat transmis de PMB.

Cele mai multe CV-uri au fost depuse la: Compania Sport pentru Toti (1.468), Compania de Iluminat Public (1.405), Compania Consolidari (1.391) Compania Dezvoltare Durabila (1.376), Publicitate si Afisaj (1.104).

PMB a informat ca in perioada imediat urmatoare vor fi analizate CV-urile primite, urmand sa fie organizate o serie de interviuri de angajare, in vederea selectarii aplicantilor. De asemenea, reprezentantii societatilor comerciale vor tine legatura si cu cetatenii care nu vor fi selectati in urma interviurilor, in vederea ocuparii unor posturi viitoare, care se vor crea ca urmare a diversificarii activitatii societatilor municipale.

Vineri, viceprimarul Capitalei Aurelian Badulescu, prezent la targ, a declarat ca un muncitor necalificat poate castiga in cadrul unei companiei de eco-igienizare un salariu lunar de pana la 2.000 de lei. In ceea ce priveste cel mai atractiv salariu pentru un post, Badulescu a precizat ca retributiile vor creste in functie de rezultatele companiei.

„Salariile vor incepe sa creasca atunci cand apare performanta. Totul se intampla gradual, in functie de rezultatele pe care compania le atrage. Daca vorbim de companii municipale, nu inseamna ca vorbim de acele posturi caldute din primarie, unde fiecare plimba o hartie de la stanga la dreapta, si asa cum ne-am invatat, cu un salariu de functionar public”, a subliniat acesta.

Ca prag maxim, Aurelian Badulescu a precizat ca niciun salariu oferit in cadrul targului nu poate fi mai mare decat cel pe care il obtine el.

„Pragul maxim este reglementat de noua Lege a salarizarii, iar pragul maxim este al viceprimarului. Ca in orice entitate, nu poate sa depaseasca salariul viceprimarului, care este de 8.000 de lei pe luna”, a precizat el.

sursa: AGERPRES

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos