Acasă ACTUALITATE Ce Iohannis, ori Putin! Președintele Ucrainei s-a vaccinat la bustul gol, să-și...

Ce Iohannis, ori Putin! Președintele Ucrainei s-a vaccinat la bustul gol, să-și arate mușchii

281

Forma fizică a liderilor europeni care s-au vaccinat anti-COVID pare să pălească în fața celei a președintelui ucrainean. Volodimir Zelenski a dus provocarea la un nou nivel și a rămas la bustul gol în momentul în care a primit serul. A ales s-o facă în estul țării, unde politicianul i-a vizitat pe militarii care luptă împotriva separatiștilor pro-ruși.

„Le recomand cu tărie tuturor să se vaccineze. Eu mă vaccinez laolaltă cu militarii. Cred că este o decizie corectă, chiar dacă am avut deja COVID-19. Mi-am verificat nivelul anticorpilor, iar al meu este foarte scăzut. Oameni ca mine și ca ministrul sănătății, care s-a vaccinat luni, trebuie să fie un exemplu pentru alții. Cred că acest vaccin este bun, este de o foarte bună calitate, unul dintre cele mai bune din lume”, a declarat președintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe toți ucrainenii să-i urmeze exemplul, dar are de dus o muncă serioasă de convingere. Aproape jumătate din populația țării nu vrea să se vaccineze.

Singurul vaccin disponibil în Ucraina este cel de la AstraZeneca. Liderul de la Kiev a respins din start ideea unei imunizări cu vaccinul rusesc Sputnik V și le-a cerut țărilor UE să trimită vaccinuri și în Ucraina, în semn de solidaritate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentElena Udrea simte frica: „Unde sa mai fug? Italia a schimbat legea. Nu vreau sa ma duc sa colind puscariile lumii”
Articolul următorOrban, după aprobarea bugetului: În ciuda discursurilor populiste, este unul al investiţiilor şi al dezvoltării, nu al austeritătii