29.8 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăDosarCe se intampla in secunda doi in care Putin apasa butonul nuclear....

Ce se intampla in secunda doi in care Putin apasa butonul nuclear. Serviciile secrete americane ne avertizeaza la ce sa ne asteptam

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Fostul director al CIA şi general de armată în retragere declară că preşedintele rus este „disperat” şi că realitatea de pe câmpul de bătălie cu care se confruntă este „ireversibilă”.

Utilizarea armei nucleare este din ce în ce mai mult menţionată de Rusia. Statele Unite şi aliaţii lor ar distruge trupele ruse din Ucraina şi ar scufunda flota prezentă în Marea Neagră, dacă Vladimir Putin ar folosi armele nucleare în ţară, a avertizat fostul director al CIA şi general în retragere, David Petraeus, potrivit La Libre Belgique preluat de Rador.

La ABC News, Petraeus a declarat următoarele: „Ca sa vă prezint o ipoteză, am răspunde făcând un efort al NATO. Un efort colectiv care ar elimina toate forţele ruse pe care le putem identifica pe câmpul de bătălie în Ucraina şi în Crimeea, ca şi toate navele din Marea Neagră”.

Acest avertisment vine la câteva zile după afirmaţiile lui Putin pe care mulţi le-au interpretat ca pe o ameninţare cu un război care s-ar extinde dincolo de Ucraina. Dacă Rusia ar utiliza armele nucleare, Statele Unite şi NATO nu ar intra neapărat în război, deoarece nu ar fi o situaţie care ar declanşa articolul 5 al alianţei care cere apărare colectivă. Totuşi, un „răspuns al Statelor Unite şi al NATO” ar fi necesar, a declarat dl Petraeus.

Petraeus apreciază că liderul rus este „disperat”. Realitatea de pe câmpul de bătălie cu care se confruntă este, cred, ireversibilă”, a explicat el. „La un moment dat, va trebui să recunoască asta. Va trebuie să existe un fel de început de negocieri, cum a spus preşedintele Zelenski, va fi sfârşitul ultim”.

Ultimele stiri