26.8 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăACTUALITATECe se va intampla cu literele grecesti de pe bancnotele EURO daca...

Ce se va intampla cu literele grecesti de pe bancnotele EURO daca Grecia iese din UE?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ar putea fi singura consolare a grecilor, in urma evenimentelor de vara aceasta, scrie realitatea.net.

Chiar dacă Atena va renunța la euro, va dura ani până când acest cuvânt va dispărea de pe bancnotele aflate în circulație, mai precis până când Banca Centrală Europeană sau băncile centrale naționale vor tipări bancnote noi, notează joi cotidianul Le Monde, preluând explicația oferită de publicația Slate.

Publicaţia Slate relata, în 2011,  într-un articol despre povestea intrării Greciei în zona euro un fapt ce la acea vreme părea anodin.  Cu prilejul unui summit european din 1997, ministrul elen de finanțe din acea vreme, Yannis Papantoniou, ceruse cu mare insistență înscrierea cuvântului ,,euro”în limba greacă pe bancnotele euro, deși țara sa nu făcea atunci parte din uniunea monetară. Cererea s-a lovit atunci de opoziția fermă a Germaniei. Potrivit Bloomberg, ministrul de finanțe german i-a replicat atunci omologului său grec că nu voia să înscrie pe moneda unică ,,litere caraghioase”.


Citeste si:

Cardul tau este MasterCard? Sunt mari sanse sa fi fost FURAT! Comisia Europeana a inceput o ANCHETA URIASA!

Un europarlamentar acuza Romania ca vrea sa PROFITE de pe criza dn Grecia!


Intrată în zona euro în anul 2000, Grecia a avut însă câștig de cauză, obținând ca alfabetul grec să figureze pe bancnote. O victorie simbolică asupra Germaniei, cu 15 ani înaintea ,,războiului nervilor” care îi opune în prezent pe cancelarul german Angela Merkel și pe prim-ministrul elen Alexis Tsipras, remarcă Le Monde.

Ultimele stiri