15.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATECe solutii are candidatul Dan Cristian Popescu la PROBLEMELE REALE ale cetatenilor...

Ce solutii are candidatul Dan Cristian Popescu la PROBLEMELE REALE ale cetatenilor din Sectorul 2!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Candidatul PNL la primaria Sectorului 2 a stat de vorba online cu cititorii si a explicat, punctual, cum poate fi rezolvata fiecare in parte. Problemele au fost ridicate de cetatenii care se confrunta cu ele zilnic.

Problema parcarilor:
1. introducerea de sensuri unice pe toate strazile secundare unde se poate;
2. parcari mari la intrarile in sector (Colentina, Pantelimon, Andronache) unde cei veniti din afara sa isi poata lasa masina, iar pe cei din sector care nu folosesc masina decat ocazional sa ii incurajam sa o parcheze acolo gratuit;
3. parteneriate ale Primariei cu marile dezvoltari comerciale (Mega Mall, de exemplu) pentru folosirea miilor locuri de parcare pe timpul noptii;
4. amenajarea de parcari temporare pe terenuri private, nefolosite, in schimbul scutirii de impozit pe perioada contractuala;
5. identificarea de terenuri publice pentru construirea de parcari supraterane.

In cazul Sos. Iancului in prima faza voi repermite parcarea pe prima banda.

Problema gunoiului:

Groapa de gunoi se numeste generic sectorul 2. Sunt gramezi de gunoi peste tot in sectorul nostru. Contractul de salubritate trebuie respectat in ambele sensuri (serviciile platite trebuie prestate). De asemenea, in sectorul 2 sunt aproximativ 30.000 de gospodarii care nu au un contract valid de ridicare a gunoiului menajer, iar acest gunoi ajunge in locuri improprii. Voi prelua costul ridicarii gunoiului menajer al tuturor gospodariilor din sector (taxa 0 pe gunoi). In paralel, voi mari de 10 ori amenzile pentru cei care arunca in continuare gunoiul pe strada. Voi cere firmei care se ocupa de salubritate sa isi creeze capacitati tehnice pentru colecatarea selectiva, iar cand acestea vor fi gata voi conditiona ridicarea lor de colectarea selectiva. La finalul acestui proces cred ca primaria va ridica gunoiul menajer fara a avea vreun cost suplimentar datorita gunoiului colectat selectiv, sau si datorita reducerii costurilor pe care le avem astazi cu colectarea gunoiului din zonele improprii.
Justitie:

Locuiesc de cand ma stiu in sectorul 2 si am avut propuneri pentru problemele sectorului de ani de zile. Am avut in ultimii trei ani si jumatate, in mandatul de parlamentar, am avut mii de audiente la sediul meu din Sos. Iancului nr. 110.

Ii indemn pe toti cei care au potentiale informatii despre incalcari ale legii, facute de oricine, sa se adreseze irganelor competente dupa caz (ANI, ANAF, DNA, samd). Nedepunerea acestor informatii se numeste tainuire si se pedepsete conform legii. Restul e cancan :).

Reabilitarea blocurilor:

Pana acum au fost receptionate in sectorul 2 doar 352 de blocuri. La multe dintre acestea lucrarile fiind de o calitate indoielnica. Acum ca inaintea oricaror alegeri se promite tuturor asociatilor ca vor incepe lucrarile pe 6 iunie :).

Eu cred ca trebuie sa renuntam la toate cheltuielile inutile si trebuie sa orientam banii catre lucrari de calitate. In Parlament am modificat legea iar acum reablitatrea include si schimbarea coloanelor de apa si canalizare, iar in cateva saptamani va fi aprobata si propunerea mea privind reparatia sau schimbarea lifturilor la blocurile care vor fi reablitate.

Pana in 2020 voi reablita toate blocurile din sectorul 2.

Politia locala si camere video:
Politia Locala trebuie sa isi faca treaba, sa patruleze si sa monitorizeze zonele cu rata mare a infractionalitatii. Intentia mea este sa instalam camere video care sa monitorizeze o suprafata cat mai mare din sector, incepand cu spatele blocurilor si mergand catre zonele circulate. Ordinea si disciplina trebuie readuse in sectorul 2.

Ultimele stiri