6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATECe stiu nemtii si nu spun la nimeni? Germania trece printre etapa...

Ce stiu nemtii si nu spun la nimeni? Germania trece printre etapa de INARMARE comparabila cu Al Doilea Razboi Mondial!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Inevitabilul s-a produs: In 2024, nu mai sunt fonduri suficiente pentru Ucraina

Războiul din Ucraina continuă dar conform publicației germane BILD,...

Germania intenţionează să investească zeci de milioane de euro în tancuri şi într-un nou sistem de apărare aeriană, după ce a fost anunţată o creştere a bugetului apărării pentru 2017, au declarat sâmbătă surse citate de DPA.
Berlinul va cheltui o sumă cu opt cifre pentru modernizarea tancurilor de luptă Leopard 2, au precizat aceste surse, care fac parte din Ministerul Apărării.

O sumă cu nouă cifre va fi cheltuită pentru un nou sistem tactic de apărare aeriană (TVLS), au adăugat sursele.

Într-o declaraţie apărută sâmbătă în revista Focus, ministrul apărării Ursula von der Leyen e evidenţiat bugetul mai mare şi instrucţiunile mai stricte privind calitatea în proiectele de achiziţie de echipamente militare.

„Cerem ca industria (apărării) să ofere Armatei germane echipamente la timp şi fără defecte, aşa cum face cu clienţii privaţi”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Ea a mai spus că principala sa preocupare sunt folosirea eficientă a fondurilor publice şi asigurarea celei mai bune protecţii pentru militari, scrie stiripesurse.ro.

Decizia de a cheltui mai mulţi bani pe apărare a fost determinată de înrăutăţirea situaţiei privind securitatea, în special din cauza intervenţiei Rusiei în Ucraina, a ameninţării tot mai mare reprezentate de terorism şi a ‘instabilităţilor din jurul Europei’.

Cabinetul cancelarului Angela Merkel a decis că majoreze bugetul pentru apărare de la 34,3 miliarde de euro la 39,2 miliarde de euro până în 2020.

Armata germană (Bundeswehr) a spus însă că această creştere este insuficientă, fiind sub ţinta NATO de 2% din PIB pentru bugetul naţional al apărării.

Conform unor documente oficiale confidenţiale, citate de cotidianul popular Bild, creşterea nu va fi suficientă pentru a acoperi costurile cu noile tancuri şi cu noul sistem de apărare aeriană.

Pe de altă parte, Ursula Von der Leyen a anunţat un plan de a creşte numărul angajaţilor armatei cu 14.300 de militari şi 4.400 de funcţionari civili în următorii şapte ani. Şapte mii de posturi ar urma să fie create imediat.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version