Acasă Social Ce trebuie să faci dacă vrei să tai un nuc în Romania....

Ce trebuie să faci dacă vrei să tai un nuc în Romania. Fara aprobare amenda este cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei

Nucul este o specie protejată prin lege în România și poate fi tăiat doar în baza unei autorizații eliberată de Direcția Agricolă, în urma verificărilor din teren. Dacă tăiați un nuc fără aprobare sunteți pasibil de amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

”Criteriile care stau la baza documentației în vederea autorizării tăierii nucilor conform articolului 17 din Legea Pomiculturii nr. 348/2003, republicată în 2008, sunt:

Pomii sunt îmbătrâniți și prezintă ramuri uscate în proporție de 60% din coroană
Pomii sunt amplasați într-un perimetru unde urmează să se construiască obiective de interes național sau de interes al comunității locale.
Pomii sunt amplasați pe aliniamentele drumurilor naționale și se pune în pericol siguranța circulației rutiere”, au transmis oficialii Direcției Agricole Sibiu.

Ce trebuie să faci vrei să tai un nuc

Românii care au un nuc în curte, ori pe un teren și vor să-l taie pentru că îndeplinesc una din condițiile descrise mai sus, trebuie să urmeze anumiți pași.

În primul rând trebuie făcută o cerere pentru tăierea nucilor, care se va depune cu cel puțin o lună înainte de tăiere la Direcția Agricolă. În acest timp specialiștii DAJ se deplasează în teren și verifică starea nucului vizat.

Cel care dorește să taie un nuc trebuie să prezinte și actele de proprietate al terenului pe care se află pomul.

Nu în ultimul rând, persoana în cauză trebuie să se legitimeze, cu buletin, carte de identitate sau CUI-ul firmei, după caz.

Cine nu respectă etapele descrise mai sus riscă amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei, conform legii.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPIB-ul României a crescut cu 49 de miliarde de euro. Ciucă: ”În condițiile de criză, în condițiile de război la graniță am reușit performanță”
Articolul următorRecord in medicina romaneasca: O sefa de sectie prinsa cu mita la fiecare 10 minute!