Acasă Romani in strainatate Cea mai BUNA VESTE pentru romanii care lucreaza in strainatate! Ce se...

Cea mai BUNA VESTE pentru romanii care lucreaza in strainatate! Ce se intampla cu pensiile lor!

21

Lucrezi sau ai lucrat în străinătate și ai avut toate actele în regulă? Ei bine, află cum poți să iei pensie și de acolo, și din România (dacă ai fost angajat și aici).

Cei care au lucrat cel puţin un an peste graniţă cu acte în regulă pot să solicite pensie de la statul respectiv pentru perioada lucrată, dacă îndeplinesc toate condiţiile de pensionare din ţara respectivă şi din ţara de origine. Veniturile din pensia din străinătate li se plătesc de statul în care au lucrat şi se pot transfera în România în lei, la cursul BNR din ziua plăţii.

Iată cum poate să procedeze o persoană care vrea să-i fie luaţi în calculul vechimii şi anii lucraţi în străinătate, dar şi cei din ţară

Unii dintre românii care muncesc în străinătate încep să se gândească la vârsta pensionării, iar alţii chiar ajung la respectiva vârstă. Cum ei au lucrat în două sau chiar mai multe state, atunci şi pensia lor va fi una comunitară, adică plătită de mai multe state, anunţă all4romania.eu.
Persoanele care muncesc în străinătate pot să îşi depună dosarul de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) din judeţul în care au domiciliul la data la care întrunesc condiţiile legislative din România pentru a ieşi la pensie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos