Acasă Stiri locale Cea mai tanara mama din lume: O fetita de clasa a IV-a...

Cea mai tanara mama din lume: O fetita de clasa a IV-a din Tulcea!

881

O fetiță care abia a împlinit 11 ani – elevă în clasa a IV-a – se pregătește să devină mamă. Părinții i-au ascuns sarcina, iar acum, ajunsă în a luna a cincea, întreruperea acesteia, nu mai poate fi luată în calcul.

Adolescenta ar fi cea mai mică fată din România ajunsă în această situație complicată, din câte știu autoritățile, iar poliția face cercetări pentru act sexual cu un minor.

Cazul a fost descoperit după ce profesorii şcolii la care învăţa fata au anunţat Asistența Socială că ea nu mai vine la cursuri. Când au mers la ea acasă, asistenţii s-au îngrozit. Copila este însărcinată în cinci luni şi avortul – au considerat medicii – nu mai este o variantă.

Reporter: “Ar putea această fetiţă să ducă la bun sfârşit această sarcină?

Ion Sterie, Medic ginecolog: ”Ea intră într-o categorie cu sarcină cu risc. Ar ajuta dacă ar veni la controale regulate Este primul caz de care am auzit”.

Fetiţa care se pregăteşte să devină mamă la doar 11 ani provine dintr-o familie cu şapte copii. Revoltător este că mama ei nu crede că sarcina îi poate pune viaţa în pericol.

Laura Micu, Director Adjunct DGASPC Tulcea: “Nu a văzut o problemă mare la ce s-a întâmplat şi sarcina a evoluat încât nu se mai poate face nimic”.

Fata de 11 ani – însărcinată în cinci luni – primeşte asistență de la Protecţia Copilului. În cazul ei s-au implicat şi voluntarii unei organizaţii neguvernamentale şi reprezentaţii primăriei.

Maria Lenta, Primar Valea Nucarilor: ”Încercăm să monitorizăm cu asistentul maternal”.

Tatăl copilului ar fi un băiat de 16 ani. Poliţia îl cercetează pentru act sexual cu un minor – o infracţiune extrem de gravă care se pedepseşte cu până la şapte ani de închisoare.

România ocupa locul 2 în Uniunea Europeană la numărul de mame adolescente, după Bulgaria.

Potrivit UNICEF, în 2019 au fost înregistrate peste 16 mii de sarcini în rândul fetelor minore.

Oana Motea, UNICEF România: “Sarcina la adolescenţă este un fenomen ciclic repetându-se în aceeaşi familie, de la o generaţie la alta, împreună cu precaritatea economică şi socială. O creştere semnificativă în rândul adolescentelor de sub 15 ani”.

Mureş, Braşov, Dolj şi Iaşi sunt judeţele cu cele mai multe mame minore.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos