Guvernul trebuie sa analizeze organizarea alegerilor prezidentiale in diaspora si sa-i traga la raspundere si sa-i demita pe care cei responsabili. Klaus Iohannis a declarat ca „cineva trebuie sa suporte consecintele”.

iohannis

„Cineva trebuie sa suporte consecintele votului catastrofal organizat in diaspora. Guvernul va trebui sa analizeze aceasta chestiune si sa-i traga la raspundere si sa-i demita pe cei care s-au ocupat de alegerile din diaspora”, a spus Iohannis.

El a adaugat ca „cei vinovati trebuie sa raspunda cu functia”. Totodata, Klaus a mai spus ca nu vrea sa se mai repete vreodata ce s-a intamplat la votul in diaspora, unde „mii de romani nu au putut sa isi exprime dreptul la vot”.

„Este inadmisibil, asa ceva trebuie prevenit urgent”, a afirmat Iohannis.

Iohannis a declarat ca il roaga pe presedintele Traian Basescu sa analizeze situatia votului in strainatate si sa recheme de la post toti diplomatii care nu au gestionat corespunzator situatia din sectiile de votare.

„Il rog pe presedintele inca in functie sa analizeze aceasta situatie si sa recheme de pe post pe toti diplomatii care nu au gestionat corespunzator situatia din sectiile de vot”, a spus Iohannis, intr-o conferinta de presa.

„Consider ca este un gest minimal sa fie retrasi ambasadorii si consulii acolo unde romanii au fost umiliti”, a adaugat el.

Sursa: Mediafax