Acasă ACTUALITATE Cel mai de incredere om al lui Dragnea, autorul programului de guvernare,...

Cel mai de incredere om al lui Dragnea, autorul programului de guvernare, trimis in judecata pentru luare de mita!

17

Fostul ministru al Finanţelor şi primar al Slatinei, Darius Vâlcov,a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, procurorii având informaţii că Vâlcov a mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru, transmite Mediafax.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Potrivit unui comunicat transmis vineri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii.

Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice a decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. Vâlcov ar fi fost nemulţumit de faptul că angajaţii societăţii nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar.

Pe lângă Darius Vâlcov, au fost trimişi în judecată şi Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica şi Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii pentru dare de mită, dar şi funcţionarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

Darius Vâlcov este autorul din umbră al programului de guvernare al PSD, dar şi cel care a redactat raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu, care a dus la destituirea primului premier al alianţei de guvernare PSD-ALDE.

 

Articolul precedentUn mort si mai multi raniti intr-un atac terorist cu cutitul, in Germania!
Articolul următorUnde-i lege, nu-i tocmeala! 10.000 de lei amenda pentru cine nu-si vaccineaza copilul!