Acasă Stirea zilei Cel mai mare FOTBALIST AL PLANETEI, Lionel Messi, CONDAMNAT la inchisoare!

Cel mai mare FOTBALIST AL PLANETEI, Lionel Messi, CONDAMNAT la inchisoare!

17

Lionel Messi (vedeta Barcelonei) si tatal sau au fost condamnati la 21 de luni de inchisoare cu suspendare pentru frauda fiscala de catre Tribunalul din Barcelona, informeaza Reuters, care citeaza Lavanguardia.com. Decizia nu este insa una definitiva, ea poate fi atacata cu apel la Inalta Curte.

Messi si tatal sau au fost gasiti vinovati de o evaziune fiscala de 4,16 milioane de euro – au ascuns de fiscul spaniol o parte a veniturilor din drepturile de imagine ale jucatorului, din perioada 2006-2009. Messi si tatal sau au neagat acuzatiile, sustinand ca vinovat ar fi un fost impresar al jucatorului.

Fiind o decizie a condamnarii sub doi ani (24 de luni, iar ei au primit 21 de luni de inchisoare), in principiu cei doi nu vor fi incarcerati.

In plus, Messi a primit si o amenda in cuantum de 2 milioane de euro, conform Reuters. Tatal acestuia a primit si el o amenda de 1,5 milioane de euro.

Ce a spus Messi

„Nu mi-am intrebat niciodata tatal despre aceste probleme cu taxele. Adevarul e ca, asa cum am mai explicat, am avut incredere in tatal meu si in avocati, nu am avut idee de nimic, m-am concentrat doar asupra fotbalului. Nu am stiut ca era partener si manager la aceasta companie. Am semnat pentru ca el (n.r. tatal lui) mi-a spus si am avut incredere in el si in avocati. Tot ce stiam era ca semnam un contract cu sponsori pentru a face reclame, fotografii si lucruri de genul asta. Imi amintesc ca m-am dus la un notar, dar aveam 18 ani cand am semnat si va dati seama ca eram pe alta lume. Nu imi amintesc nimic despre asta”, a declarat Lionel Messi in fata instantei, potrivit publicatiei iberice AS.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos