Acasă Hunedoara Cel mai mare PELERINAJ la mormantul parintelui Arsenie Boca va avea loc...

Cel mai mare PELERINAJ la mormantul parintelui Arsenie Boca va avea loc in cateva zile! Zeci de mii de credinciosi, din toata tara, sunt asteptati la Prislop!

22

Duminică și luni, la mânăstirea Prislop, are loc unul dintre cele mai mari pelerinaje din România.

În 28 noiembrie se împlinesc 27 de ani de la moartea duhovnicului Arsenie Boca, iar Mănăstirea Prislop va fi în sărbătoare. Şi de această dată, reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei se aşteaptă ca mii de oameni să treacă pragul mănăstirii din Ţara Haţegului, informează click.ro.

Preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, a oferit câteva recomandări pelerinilor care se vor îndrepta în aceste zile spre Mănăstirea Prislop.

„Oamenii merg acolo pentru a fi mai aproape de Dumnezeu, prin mijlocirea sfinţilor, a părintelui Arsenie Boca şi a Sfântului Ioan de la Prislop. Ei trebuie să aibă răbdare, să aibă decenţă. Credincioşii care ajung la Mănăstirea Prislop trebuie să se poarte în consonanţă cu locul. Să nu arunce bani în lac sau pe la rădăcinile copacilor. Mulţi dintre oamenii care vin la Mănăstirea Prislop au o educaţie religioasă şi ştiu cum să se comporte.

arsenie
O altă parte a pelerinilor nu are probabil o relaţie foarte strânsă cu biserica şi atunci nu ştie uneori cum să se comporte. Cred însă că orice om poate fi educat şi poate să înveţe – dacă avem deschidere şi dorinţă să învăţăm, putem să învăţăm. Mănăstirea depune toate eforturile pentru a-i educa pe oameni în acest sens”, a spus preotul Gabriel Miricescu.

Cele mai mari neplăceri pe care le vor întâmpina pelerinii care ajung în acest sfârşit de săptămână la mormântul lui Arsenie Boca sunt create de drumul spre mănăstire, aflat în şantier din primăvara anului trecut. Constructorii au întârziat lucrăile de modernizare a tronsonului de 7 km, iar autorităţile judeţene se plâng că drumarii au lucrat puţin şi prost.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos