Acasă ACTUALITATE Cel mai mare SITE DE FILME din Romania luat la puricat de...

Cel mai mare SITE DE FILME din Romania luat la puricat de autoritati!

Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul şi punctul de lucru al Imedia Plus Group SA, companie ce operează platforma www.cinemagia.ro. Inspecţia a fost efectuată în cadrul investigaţiei derulate de Consiliul Concurenţei în domeniul distribuției de filme către cinematografele din România, anunță instituția, într-un comunicat.

Investigaţia se referă la posibila încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei şi a Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene de către Imedia Plus Group SA, de către companiile ce distribuie direct sau indirect filme către cinematografe din România, precum şi de către firmele care exploatează cinematografele din România. Investigația vizează practici anticoncurențiale ce constau în împărțirea de piață și fixarea de preț. În prezent, sunt investigate peste 50 de companii, cu sediul în România sau în alte state.

Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Reacția companiei

Compania care administrează site-ul Cinemagia susține că a respectat toate prevederile legale, oferind servicii identice celor de la IMDB.

„Imedia Plus Group S.A. a furnizat și furnizează toate informațiile cerute de către autoritățile din România și a respectat și respectă legislația în vigoare în toți cei 11 ani de activitate. În medie, peste 2,5 milioane de români se interesează lunar, prin intermediul aplicației si a site-ului cinemagia.ro ce filme rulează, la ce oră și la ce cinematografe. Pentru a face acest serviciu posibil și gratuit, Imedia a construit o platformă electronică pe care distribuitorii de filme postează aceste informații, Imedia le preia automat și le distribuie publicului. Serviciul oferit prin intermediul site-ului cinemagia.ro nu este cu nimic diferit de cel oferit de IMDB, Rotten Tomatoes sau alte zeci de aplicații similare din lume”, a precizat administratorul Cinemagia, citat de stiripesurse.ro.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVIDEO – A fost lansat noul iPhone 7! Vezi tot ce stie sa faca si care sunt noutatile aduse!
Articolul următorBanii de la nunti si botezuri VOR FI TAXATI! Vezi ce va face statul cu ei!