Acasă ACTUALITATE Cel mai recent sondaj de opinie arata ca PNL n-a coborat sub...

Cel mai recent sondaj de opinie arata ca PNL n-a coborat sub 30%, in vreme ce PSD abia mai face 20 de procente

1015

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a prezentat duminica seara un sondaj de opinie, realizat la comanda Pro Romania, din care reiese ca PSD are mult sub PNL, fiind cu putin peste 20%.

Rezultatele prezentate de Ponta:

PNL 31%

PSD 22%

USR 17%

Pro Romania 7,8%

UDMR 5%

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, intr-un interviu acordat Agerpres, ca liberalii mizeaza la alegerile parlamentare pe un procent intre 32 si 36%.

„Obiectivul nostru este castigarea alegerilor, evident, cu un scor cat mai mare – 32, 33, 34, 35, 36% – cata incredere ne acorda oamenii. Si ii indemn sa vina la vot, sa ne acorde incredere, pentru ca as readuce un pic filmul: in 2016 nu a existat foarte mult interes pentru vot si PSD cu voturile a aproximativ 14% dintre cetatenii Romaniei aproape a capturat Romania. Absenta de la vot a permis PSD sa faca lucrul acesta.

Trei ani de zile, presedintele Klaus Iohannis, PNL si formatiunile de opozitie, alaturi de societatea civila, au trebuit sa lupte ca sa opreasca raul cotidian provocat de PSD aflat la putere. Am reusit in 4 noiembrie sa oprim PSD sa faca rau Romaniei, ne-am asumat raspunderea guvernarii. Desi, daca va aduceti aminte, nu foarte multi au vrut sa-si asume raspunderea guvernarii. Practic, noi am fost cei care ne-am asumat raspunderea guvernarii, desi in prima faza Guvernul trebuia sa fie un Guvern de tranzitie care nu trebuia sa faca foarte multe lucruri pentru ca nu am avut majoritate parlamentara, asta este adevarul.

De la Guvern de tranzitie am ajuns la Guvern de criza si am fost Guvernul care am fost confruntat cu cele mai mari dificultati din ultimii 30 de ani – pandemie, criza economic, seceta cum n-a mai fost de zeci de ani in Romania, am avut si inundatii. Cu un Parlament ostil, cu institutii capturate de PSD, care au facut tot ce au putut ca sa ne saboteze toate demersurile guvernamentale, indiferent ca era vorba de relansare economica, de sustinerea companiilor si a angajatilor, de lupta impotriva coronavirusului. Si cu toate acestea, intr-un an de guvernare, am reusit sa tinem Romania pe linia de plutire. Atat am reusit sa facem intr-un an de zile, in conditiile extrem de dificile pe care le avem. Ganditi-va ce putem face in urmatorii patru ani, in vremurile bune care, cu siguranta, vor veni”, a spus Orban.

Premierul a mai spus ca „toate datele indica PNL favorit in castigarea alegerilor”.

„PNL sunt convins ca va castiga alegerile, asa cum a castigat alegerile pentru PE cand nu se astepta nimeni, alegerile prezidentiale – presedintele Iohannis a castigat la cel mai zdrobitor scor care a existat vreodata in campania prezidentiala din partea unui candidat de dreapta, cu aproape doua treimi din voturile romanilor.

La locale, desi ne-am luptat cu 29 de baroni rosii si cu 1.700 de primari, multi dintre ei satrapi, care tin sub control jocurile, PNL a reusit sa castige. Si am convingerea ca romanii apreciaza ceea ce am facut si, mai ales, am incredere ca planul nostru de dezvoltare este practic singurul program serios prezentat in aceasta campanie electorala. Este un program bine pus la punct, la care au lucrat sute de specialisti, care este supus unei consultari publice permanente si este bine etapizat, pentru care au fost gandite resursele financiare care sa sustina atingerea fiecarui obiectiv. In plus, PNL este pregatit sa realizeze fiecare obiectiv din planul dezvoltarii nationale”, a mai spus Orban.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos