Cel mai RUSINOS secret al jihadistilor care lupta pentru Statul Islamic! Totul e o MARE MINCIUNA!

S-a aflat marele secret al Statului Islamic. Deşi se spunea despre ei că ucid şi fac atentate în numele Coranului şi al lui Allah, se pare că lucrurile nu stau deloc aşa. O investigatie AP, pe baza unor documente secrete ale ISIS recent capturate, arata ca majoritatea recrutilor gruparii teroriste nu sunt constienti in ce se implica.

Multi dintre recrutii Statului Islamic au doar o vaga idee despre religia pentru care se sacrifica, arata o investigatie AP. Potrivit documentelor secrete ale ISIS care au ajuns in posesia jurnalistilor prin intermediul opozitiei din Siria, circa 70% dintre recrutii din “primul val” (2013-2014) aveau doar “notiuni de baza despre sharia”. Alti 24% erau catalogati drept “medii” si numai 5% puteau fi considerati “cunoscatori avansati” ai Islamului.

Printre cei care doreau sa devina jihadisti, arata documentele, se numarau gay care nu stiau ca ISIS executa persoanele cu ala orientare sexuala, tineri francezi care voiau doar sa faca turul barurilor im,preuna cu recrutorii, dar si doi britanici care, pentru a se pregati, au comandat pe Amazon cartea “Coranul pentru to(n)ti”, dar si “Islamul pentru to(n)ti”. Toti acesti voluntari au fost indoctrinati ulterior de predicatori musulmani radicali, desi multi dintre ei recunosc ca nu aveau idee in ce s-au implicat.

“Mi-am dat seama ca nu sunt in locul potrivit cand am gasit in formular intrebari de genul ‘Cand o sa mori, pe cine sa contactam?’”, a declarat unul dintre ei pentru AP, sub protectia anonimatului. Un jihadist francez, condamnat la 9 ani de inchisoare dupa atacurile din noiembrie 2015, a declarat, la randul sau, ca a fost “prins in capcana ca un lup” , ca nu are suficiente cunostinte despre sharia si nu stie, de pilda, daca legea islamica impune decapitarile care au devenit rutina in teritoriile controlate de ISIS, conform ProTV. Clericii sunniti intervievati de AP spun ca de fapt conducatorii ISIS nu sunt buni cunocatori ai Islamului; dimpotriva, multi provin din elita seculara a regimului lui Saddam Hussein.