Acasă International Cel putin 29 de persoane au fost injunghiate mortal, iar alte 130...

Cel putin 29 de persoane au fost injunghiate mortal, iar alte 130 au fost ranite intr-un ATAC comis intr-o gara din CHINA!

30

Cel putin 29 de persoane au fost injunghiate mortal, iar alte peste 130 au fost ranite intr-un atac comis sambata intr-o gara din sud-vestul Chinei.

Potrivit sursei citate, atacurile, comise de mai multi indivizi avand cutite, au avut loc intr-o gara din apropierea orasului Kunming, capitala provinciei Yunnan.

Bilantul atacului, comis sambata, la ora locala 21.20 (15.20, ora Romaniei), este pentru moment de 29 de morti si peste 130 de raniti, potrivit agentiei.

Presedintele chinez Xi Jinping a facut apel la „dublarea eforturilor” in vederea anchetarii atacului si pentru ca atacatorii sa fie pedepsiti „conform legii”, anunta aceeasi sursa.

Conform unor probe de la fata locului, atacul ar fi fost comis de catre separatisti uiguri, musulmani turcofoni care se considera exclusi din proiectele de investitii lansate de Beijing in regiunea lor si impiedicati sa-si practice religia si cultura.

Potrivit postului de televiziune public CCTV, Meng Jianzhu, un oficial de rang inalt din cadrul securitatii, este asteptat la Kunming pentru a superviza investigatiile, iar presedintele Xi Jinping si premierul Li Keqiang au adresat condoleante familiilor victimelor.

China Noua evoca un „atac terorist si premeditat”, comis de catre „indivizi neidentificati inarmati cu cutite”.

Politia a impuscat mortal patru atacatori, al caror numar total nu a fost precizat, in gara si continua sa-i urmareasca pe ceilalti.

Fortele de ordine au stabilit o vasta zona de securitate in jurul garii, iar politia continua sa interogheze persoane care au fost martore la acest atac sangeros, potrivit agentiei China Noua.

Atacatorii au fost imbracati in negru, a anuntat la randul sau agentia China News Service, citand martori.

Potrivit unui alt martor, unii dintre atacatori aveau fetele acoperite.

Sursa: mediafax.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos