26.6 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăACTUALITATETransporturiCel putin 80 de km noi de autostrada vor fi inaugurati anul...

Cel putin 80 de km noi de autostrada vor fi inaugurati anul acesta

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Toate tronsoanele de autostrada unde lucrarile sunt gata in proportie de 90%, adica peste 80 de kilometri in total, ar trebui sa fie deschise traficului pana la sfarsitul acestui an, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, intr-o conferinta de presa.

„In acest moment se lucreaza pe 219 kilometri de autostrada, drum expres si variante ocolitoare, si credem ca pana la sfarsitul anului vom putea da ordine de incepere a lucrarilor pentru inca 86 de kilometri de autostrada, drum expres si variante ocolitoare”, a aratat ministrul, citat de Agerpres.

El si-a exprimat speranta ca, pana la finele anului, sa fie finalizate toate tronsoanele unde lucrarile sunt gata in proportie de peste 90%.

„Suntem foarte avansati pe Autostrada Transilvania, unde in august vor fi finalizati 25 de kilometri si avem toate conditiile sa fie dati in trafic, pe VO (varianta ocolitoare – n.r.) Bacau, apoi pe cei 10 kilometri dintre Rasnov si Cristian, unde antreprenorul s-a angajat ca va finaliza cu opt luni mai devreme decat prevede contractul. De asemenea, la Radauti, antreprenorul s-a angajat sa finalizeze in acest an varianta ocolitoare. Deci acestea sunt obiectivele unde avem un progres fizic de 90% si care vor putea fi date in trafic in acest an. De asemenea, Sebes-Turda, cu cele doua loturi, unde avem progres de peste 90%, noi ne dorim sa fie finalizate si date in trafic in acest an”, a aratat oficialul guvernamental.

Potrivit lui Bode, aceste tronsoane, adunate, inseamna peste 80 de kilometri noi de autostrada.

Ultimele stiri