Acasă ACTUALITATE Cele mai bune case de arhitectură din lume, interesate de mega-proiectul de...

Cele mai bune case de arhitectură din lume, interesate de mega-proiectul de la Romexpo

61

Începând cu această vară Camera de Comerț și Industrie a României a anunțat cel cel mai amplu proiect de dezvoltare din România, pe care îl va realiza împreună cu compania Iulius, fondată de omul de afaceri Iulian Dascălu în zona Romexpo din București.

Întregul proiect este bazat pe un concept mixed și va implica revitalizarea și integrarea Romexpo în circuitul internațional și o investiție de 2,87 miliarde de euro, realizată în etape.

Întrebat recent cine se va ocupa de proiectul arhitectural, președintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat:

”Aici aș sublinia faptul că sunt foarte multe case de arhitectură din străinătate pentru că trebuie să ne recunoaștem și noi anumite limite în ceea ce privește experiența în obiective de acest gen. Când vorbim de un acvariu, de exemplu, care este asemănător ca dimensiune cu cel de la mall Dubai, hai să ne întrebăm retoric, câți arhitecți din România au proiectat așa ceva? Vor fi obiective care vor fi proiectate de arhitecți români, pentru că vom avea muzee și alte obiective de acest gen în acest ansamblu, dar sunt și zone, cum este cea de retail care se va conecta cu zona office și cu metroul de pe magistrala 6, zone unde este nevoie de un concept din acesta adus de arhitecți care au creat așa ceva în mai multe locuri de pe planetă”.

În plus, proiectul prevede și o stație nouă de metrou.

”Este o stație de metrou prevăzută chiar în incintă și noi, din studiile făcute de o companie din big four, considerăm că Metrorexul va avea încasări anuale de opt milioane de euro în urma acestui proiect”, conchide Daraban.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos